• Πολιτική

    Η οικονομία στο στόχαστρο της κριτικής ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης

    Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης


    Την άμεση προκήρυξη των εθνικών εκλογών ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής με θέμα «Ελληνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα».

    Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η προκήρυξη εκλογών αποτελεί την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την οικονομία και τη χώρα και έβαλε για ακόμη μια φορά στόχαστρο της κριτικής του τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητστοάκη, λέγοντας ότι «έχει μεταβληθεί σε παράγοντα πολιτικής αστάθειας. Έχει πολιτική ημερομηνία λήξης».

    «Είναι μια ανάγκη για να επανέλθουμε στη θεσμική ομαλότητα και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, μετά από όσα έχουν συμβεί», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

    «Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα άδικη, χρειάζεται δίκαιη διανομή πλούτου και εισοδήματος», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η χώρα «έχει ανάγκη από ασφάλεια και δικαιοσύνη παντού».

    Ανεβάζοντας τους τόνους συνέχισε στο ίδιο ύφος λέγοντας πως «Η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη, είναι γέννημα-θρέμμα Μητσοτάκη… Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα άδικη, χρειάζεται δίκαιη διανομή πλούτου και εισοδήματος… Η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από ασφάλεια και δικαιοσύνη παντού».

    Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εκτιμησε πως «Το 2023 θα είναι μια ακόμα δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη» και πως «όσο διαρκεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τόσο θα επιδεινώνεται η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, ενώ και η αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο εκτιμά πως η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 1,2% το 2023, ενώ η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 2%», για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «χρειάζεται εξαιρετικά προσεκτικός οικονομικός σχεδιασμός, ώστε η χώρα μας να φανεί ανθεκτική τη νέα χρονιά».

    Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα των ημερών προέβλεψε πως «Θα βιώσουμε μια κρίσιμη εκλογική χρονιά, που θα δοκιμάσει τις αντοχές και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Και, επειδή τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης ακούσαμε πολλά και είδαμε λίγα, προσωπική μου επιλογή και επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι να λέμε πράγματα ρεαλιστικά που συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να φτάσουμε σε μια κανονική, θεσμική και οικονομική ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Γιατί ο ελληνικός λαός πραγματικά αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που λαμβάνει από το εγχώριο πολιτικό σύστημα».

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου σε Τσίπρα: Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα παράνομα λογισμικά



    ΣΧΟΛΙΑ