Πολιτική

Οικονόμου σε Τσίπρα: Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα παράνομα λογισμικά

  • NewsRoom
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου


«Παρότι η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει, εδώ και καιρό, τη διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με τα λογισμικά παρακολούθησης και συνδράμει το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε η έρευνα να προχωρά γοργά, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει μονότονα την ίδια τακτική» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τη νέα ερώτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητοστάκη για τις παρακολουθήσεις, με βάση δημοσιεύματα.

«Προσπαθεί -παίρνοντας κάθε εβδομάδα τη σκυτάλη από τον δημοσιογραφικό του βραχίονα – να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναπαράγοντας ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και επιζητώντας το θέαμα και όχι την ουσία», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Να είναι σίγουρος ότι όλες οι απαντήσεις θα δοθούν όταν ολοκληρωθούν οι θεσμικές διαδικασίες, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και για όλο το διάστημα δράσης των λογισμικών αυτών στην Ελλάδα», ανέφερε.

«Όσον αναφορά την αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό στο Κοινοβούλιο, ας κάνει λίγο υπομονή. Σύντομα ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη θωράκιση απέναντι στα κακόβουλα λογισμικά και την αντιμετώπιση διαχρονικών παθογενειών στο κομμάτι των υπηρεσιών ασφαλείας. Θεσμικά, υπεύθυνα, συγκροτημένα, τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, από τον Αλ .Τσίπρα για τις παρακολουθήσειςΣΧΟΛΙΑ