• Πολιτική

    Οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ – Χαρακτηριστικές υποψηφιότητες του «ασθενούς» φύλου που ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

    Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ


    Πολλές υποψηφιότητες γυναικών χαρακτηρίζουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας την ευρύτερη στρατηγική επιλογή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη για την ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων στην κοινωνία αλλά και των προβλημάτων του «ασθενούς» φύλου, παράλληλα με την ανανέωση των προσώπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια, η οποία, σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος, αγγίζει το 63%, με το 31% των υποψηφίων να είναι κάτω των 45 ετών, το 92% να έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 30% να έχει μεταπτυχιακό τίτλο και το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα.

    Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν στην Α Αθήνας οι κυρίες Ρωξάνη-Ευαγγελία Μπέη Καραμπότσου, κόρη του διατελέσαντος δημάρχου της Αθήνας Δημήτρη Μπέη και η Κέλλυ Σταμούλη,  δικηγόρος, κόρη του Γιάννη Σταμούλη, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

     

    Ρωξάνη-Ευαγγελία Μπέη Καραμπότσου
    Ρωξάνη-Ευαγγελία Μπέη Καραμπότσου
    Κέλλυ Σταμούλη
    Κέλλυ Σταμούλη

    Στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας ξεχωρίζουν οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη, δικηγόρος, διευθύντρια του ΕΟΔΙΔ, πρώην υπουργός, η Κατερίνα Μπατζελή, οικονομολόγος, πρώην υπουργός, η Έφη Χαλάτση, τραπεζικό στέλεχος και η Ζαρκαδούλα Ρένια, δικηγόρος.

     

    Μιλένα Αποστολάκη
    Μιλένα Αποστολάκη
    Κατερίνα Μπατζελή
    Κατερίνα Μπατζελή

    Στη Δυτική Αθήνα, η νυν βουλευτής και αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου.

    Στον Νότιο Τομέα, εκτός από την Τόνια Αντωνίου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Μαρίας Τσέλιου, μηχανικού ορυκτών πόρων και της Δώρας Παπαδάκη, δικηγόρου.

    Νάντια Γαννακοπούλου

    Στην Β Θεσσαλονίκης, συναντούμε την κα. Κωνσταντίμα Αδάμου, πρώην βουλευτή του ΜεΡΑ 25 η οποία ανεξαρτοποιήθηκε και τώρα, θα δοκιμάσει την πολιτική τύχη της με το ΠΑΣΟΚ.

    Στη Θεσπρωτία, και οι δύο υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν είναι γυναίκες: η Μαγδαληνή Τάτση, ιατρός, και η Αγγελική Μέμμου, ελεύθερη επαγγελματίας.

    Η βουλευτής Κατερίνα Αδάμου
    Κατερίνα Αδάμου

    Στα Ιωάννινα, την τύχη της θα δοκιμάσει η Ανθή Λιάγκου, αθλήτρια Παραολυμπιονίκης, ενώ στα Δωδεκάνησα βάζει υποψηφιότητα και η Κατερίνα Γαβαλά, χειρουργός οφθαλμίατρος, πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κω. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μεταξύ των υποψηφίων, βρίσκεται η επιχειρηματίας Ελένη Βατσινά.

    Ανθή Λιάγκου
    Ανθή Λιάγκου
    Κατερίνα Γαβαλά
    Κατερίνα Γαβαλά

    Είναι χαρακτηριστικό ότι σε νομούς όπως οι Σέρρες και η Δράμα, η παρουσία γυναικών είναι ιδιαιτέρως ισχυρή.

    Στις Σέρρες, τρεις στους επτά υποψηφίους είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις Βασιλική Γκιούρα, με ενασχόληση και με φιλοζωικά σωματεία, Ευδοξία Καλπατσινίδου, δικηγόρο, με δράση και στην προώθηση των προσφυγικών κειμηλίων και την Κατερίνα Σιάννη, ηλεκτρολόγο μηχανικό & μηχανικό υπολογιστών, που εργάζεται ως αναλύτρια δεδομένων.

    Τρείς γυναίκες στους έξι υποψηφίους συναντούμε και στο Κιλκίς. Πρόκειται για τις κα. Κυριακή Τομπουλίδου, δικηγόρο, την Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, δημοσιογράφο και την Αναστασία Χαρτοματσίδου- Ντάση, ελεύθερη επαγγελματία.

    Ανάλογη η εικόνα και στη Δράμα, όπου οι γυναίκες είναι δύο στους πέντε υποψηφίους. Πρόκειται για την Χαρά Κεφαλίδου, ηλεκτρολόγο μηχανικό, ήδη βουλευτή, και την Μαρία Βαμβακίδου, καθηγήτρια αγγλικών.

    Η Χαρά Κεφαλίδου, Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
    Χαρά Κεφαλίδου,

    Στην Κέρκυρα, κατεβαίνει η Μαρία Δρυ, κόρη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρυ.

    Στην Αχαΐα, συναντούμε την δημοσιογράφο Δήμητρα Αναργύρου. Ενώ, στη Φλώρινα, την αγρότισσα Διαμαντούλα Κρητικού.

    Μαρία Δρυ

    Η παρουσία των γυναικών είναι το ίδιο ισχυρή σχεδόν σε όλες τις περιοχές όπου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, (εκτός από νομούς όπως η Ηλεία, όπου ανακοινώθηκαν μόνο «ανδρικές» υποψηφιότητες) εκκρεμούσης βεβαίως της ανακοίνωσης του Επικρατείας του κόμματος, όπου κι εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται προσπάθεια ο Νίκος Ανδρουλάκης να προσελκύσει «δυνατά» ονόματα από την κοινωνία και τις τέχνες.

    Αν και εκκρεμούν οι ανακοινώσεις για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, βέβαιη πρέπει να θεωρείται η Νάγια Γρηγοράκου, κόρη του πρώην υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου, στη Λακωνία.

    Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε και η μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στελεχών όπως η Ζέφη Δημαδάμα και η Αναστασία Σιμητροπούλου, αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά η πρώτη και της σημερινής ηγεσίας η δεύτερη, πριν από την «ηχηρή» παραίτησή της.

    Διαβάστε επίσης

    Όλη η λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις για αυτοδυναμία, κυβερνήσεις συνεργασίας και αναποφάσιστους – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ