array(0) {
}
        
    
Menu
1.7%
Τζίρος: 187.13 εκατ.

Ά. Γεωργιάδης: Τι έρχεται για φάρμακα υψηλού κόστους και δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Comments

Σε πλειστηριασμό ακινητο του Εμφιετζόγλου που κληρονόμησε από τον πατέρα του: Είδηση δεν είναι πως η Εθνική Τράπεζα προχωρά σε πλειστηριασμό ακινήτου της Α. Γ. Πετζετάκις στην Κρήτη. Η περιουσία της ιστορικής εταιρείας έχει ούτως ή άλλως γίνει καπνός εδώ και πολλά χρόνια. Είναι, όμως, είδηση, πως η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό το διώροφο κτίριο (ερείπιο πλέον) στο Νέο Φάληρο που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του ο ιδιοκτήτης της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Πρόκειται για κατοικία που στη συνέχεια λειτούργησε ως πολιτιστικό κέντρο, αλλά στο τέλος αφέθηκε στην τύχη του. Τώρα βγαίνει σε πλειστηριασμό με εμπορική αξία περί τα 650.000 ευρώ. Ο Πρ. Εμφιετζόγλου, παρά τα σοβαρά προβλήματα των τελευταίων ετών, επιμένει να επιδιώκει την “ανάσταση” της Μηχανικής.

Μάλιστα έπειτα από διετή δικαστικό αγώνα φέρεται ως ο εργολάβος που αναλαμβάνει, ως συνεργάτης ιταλικού ομίλου, μεγάλη εργολαβία της ΕΡΓΟΣΕ στην Πελοπόννησο. Το ερώτημα είναι αν το συγκεκριμένο έργο είναι αρκετό ώστε να προσφέρει μια μικρή ανάσα στον επιχειρηματία.

Οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων βασικών μετόχων ισχυρών ομίλων έχουν αυξηθεί εσχάτως καθώς οι τράπεζες εντείνουν την προσπάθεια ξεκαθαρίσματος με τα “κόκκινα δάνεια”.

“Επενδυτικό τσουνάμι”

Δεν μπορούμε να στοιχηματίσουμε πως ο πρωθυπουργός θα βάλει γραβάτα, όπως άφησε χθες να εννοηθεί σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους στη Βουλή. Άνετα, όμως, στοιχηματίζουμε πως η Ελλάδα μπορεί να γνωρίσει “επενδυτικό τσουνάμι” έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία αποεπένδυσης.

Το θετικό είναι, με βάση και τα σενάρια για ανασχηματισμό εντός τριμήνου που μεταφέραμε χθες, πως ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε πως το “επενδυτικό τσουνάμι” δεν θα έρθει με δηλώσεις, αλλά με στροφή 180 μοιρών στον καπιταλισμό. Χρειάζεται και λίγη δουλειά από τον κρατικό μηχανισμό.

Όσο για τις επενδύσεις των Κινέζων, θα διατηρήσουμε μια επιφύλαξη. Ας επενδύσουν πρώτα αυτά που έχουν υποσχεθεί και δεσμευθεί στον Πειραιά και βλέπουμε! Γιατί όπως μαθαίνουμε οι επενδύσεις της Cosco καθυστερούν.

YπερΔημόσιες Σχέσεις

Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου
Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου

Το Υπερταμείο, υπό την κ. Ράνια Αικατερινάρη , η περίφημη Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων, δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει καν ιδρυθεί η θυγατρική ΕΔΗΣ στην οποία θα μεταφερθεί πλήθος κρατικών εταιρειών. Όμως κάνει διαγωνισμούς. Το ενδιαφέρον είναι πως κάνει διαγωνισμούς κάτω του ορίου που πρέπει να τους ανακοινώσει με βάση το νόμο, όπως συμβαίνει με την εν εξελίξει διαδικασία επιλογής συμβούλου δημοσίων σχέσεων.

Το Υπερταμείο όπως ήδη έχει αποκαλύψει το mononews.gr έχει ήδη καλέσει συγκεκριμένο αριθμό εταιρειών για τις δημόσιες σχέσεις μέχρι το τέλος του 2017. Πρόκειται για επτάμηνο συμβόλαιο που επειδή έχει προϋπολογισμό 40.000 ευρώ δε χρειάστηκε να δημοσιοποιηθεί.

Αρκετοί αναρωτιούνται, όμως, για το όφελος από τη δημιουργία δομών όπως το Υπερταμείο όταν οι διαδικασίες παραμένουν στο ημίφως, όταν ακόμα και σημαντικοί διαγωνισμοί γίνονται με αστραπιαίες προθεσμίες, κ.ο.κ.

Υποτίθεται πως τέτοιες δομές συστήνονται για να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Και επειδή αρκετά ικανά στελέχη ρωτούν κατά καιρούς τον ταπεινό σχολιογράφο σας για την αξιοκρατία με την οποία επιλέγονται οι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης στο Υπερταμείο, τους προτρέπουμε να ρωτήσουν τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτός έχει τον τελικό λόγο στις επιλογές προσώπων στο Υπερταμείο με βάση τον νόμο.

Κόκκινες κάρτες

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει να φορτώσει τις τράπεζες με νέα γενιά “κόκκινων” πιστωτικών καρτών καθώς, όπως κυκλοφόρησε χθες, θα μπορούμε να πληρώσουμε τους φετινούς φόρους εισοδήματος με πλαστικό χρήμα κατευθείαν μέσω του Taxisnet και με δόσεις.

Ετσι το χρέος φεύγει από το δημόσιο και επιβαρύνει τις τράπεζες. Πολύ κοντόφθαλμο σχέδιο, πολύ κακή ιδέα. Βέβαια και πέρυσι χιλιάδες φορολογούμενοι πλήρωσαν με κάρτες με αποτέλεσμα να φορτωθούν οι τράπεζες με νέους οφειλέτες.

Ο ΟΤΕ στο επίκεντρο

Μιχάλης Τσαμάζ.. OTE
Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ

Η διευθέτηση της εκκρεμότητας με τη νέα συμφωνία μετόχων μεταξύ δημοσίου και Deutsche Telekom, που περιγράψαμε προχθές, σε συνδυασμό με τις καλές εκθέσεις, με τελευταία αυτή της Citi, φαίνεται πως ήταν οι αιτίες για το αυξημένο ενδιαφέρον στη μετοχή του ΟΤΕ.

Η Schroders Plc. η οποία προ ημερών αύξησε τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ σε επίπεδα πάνω από 5%, δεν είναι το μόνο θεσμικό χαρτοφυλάκιο που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Στα πολύ θετικά, η “επιθετικότητα” της διοίκησης Τσαμάζ στο μέτωπο των επενδύσεων καθώς σχεδον το 30% των 700 εκατ. που προγραμματίζει για το 2017 έγιναν μέσα στο τετράμηνο!

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Unisystems-Intracom Defence: «Ψήνεται» συνεργασία στα αμυντικά συστήματα με συνδετικό κρίκο… Τσαμάζ
Το ράλι τραπεζών, Aktor και Attica, oι big shots της Alter Ego και η Optima bank, η ήττα του αναλυτή, το coast to coast του Μεγάλου, τα νέα μυστήρια με Χατζηδάκη και Μαντωνανάκη, ποιος είναι ο Ρουβάς των Telecoms, όλη η ΝΔ υπέρ Καπράλου και ο γάμος Χρυσής – Νικολάου
Intracom Defense: Νέος πρόεδρος ο Μιχάλης Τσαμάζ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Γεωργιάδης: Τι έρχεται για φάρμακα υψηλού κόστους και δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
Το αδιέξοδο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία
Πώς ο Σάμι Φάις «ανέστησε» την Καλογήρου
Alpha Bank: Ιστορικό ρεκόρ κερδών και αναβαθμίσεις ενόψει από τους διεθνείς οίκους
ΒΟΑΚ: Πώς θα υλοποιηθεί το εμβληματικό έργο που θα συνδέσει όλη την Κρήτη – Το χρονοδιάγραμμα
Τι είδε ο Παπασταύρου στο Τέξας: Τι σημαίνει η συνεργασία με τους κολοσσούς Cheniere, Chevron, Exxon
Τα 30 εκατ. του Ιβάν, η αγωνία του Ζούλα, το δράμα της Δανάης, τι αλλάζει στην ΕΡΤ και μια ηχηρή μεταγραφή από τον Μαρινάκη
Forbes: Πώς επηρέασε τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ο ταραγμένος Απρίλης – Πού βρίσκονται Mασκ, Μπέζος και Αρνό
Μενούνος: Πώς Κούβελος και Χανδακάς έφεραν στην Ελλάδα την πανέμορφη ηθοποιό – Η Μαρία της Διασποράς, από τα Dunkin’ Donuts στα Emmy
Ενα καλό νέο από ΗΠΑ, τι φοβάται η ΕΥΠ, «επεισόδιο» Ζωής – Σοφίας, το… Challenge για τον Πίνατ και ο… έρως πολιτικού με νεαρά