• Ελλάδα

    Βίκυ Ανδρικοπούλου: Προτεραιότητα στη δημόσια ασφάλεια, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη μέριμνα και τα τεχνικά έργα

    • NewsRoom

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Ανδρικοπούλου


    Με 25 συνολικά χρόνια προϋπηρεσίας στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Πρόεδρος των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Πρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών αλλά και ως Δημοσιογράφος – Μέλος της ΕΣΗΕΑ, η Βίκυ Ανδρικοπούλου διεκδικεί επάξια τον δήμο ως η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος!

    Η ίδια αισθάνεται μετά από τόσα χρόνια το Δημαρχείο κυριολεκτικά ως δεύτερο σπίτι της.

    Με τέσσερις θητείες στο πλάι του alter ego της, και κατά γενική ομολογία επιτυχημένου δημάρχου, Διονύση Χατζηδάκη, κατάφερε μικρούς και μεγάλους καθημερινούς άθλους πάντα με την αγωνία να λύσει τα προβλήματα των δημοτών έχοντας ως πυξίδα το συμφέρον τους.

    Με μια 12χρονη κόρη και σύζυγο δημοσιογράφο, η Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου θα επιθυμούσε η μέρα να είχε περισσότερες ώρες αφού η κατάθεση της ψυχής της δεν αφορά μόνο την οικογένειά της αλλά δίνεται ψυχή τε και σώματι σε κάθε τι που καταπιάνεται κι αυτά αποδεδειγμένα είναι πάρα πολλά. Η αγάπη της οικογένειας και των δημοτών της στο πρόσωπό της είναι η ηθική ανταμοιβή αλλά και η κινητήριος δύναμή της για να εκπληρώσει τα όνειρα που έχει για τον δήμο Παλαιού Φαλήρου.

    Η Υποψήφια Δήμαρχος έχει κατηγοριοποιήσει τα προβλήματα της πόλης της με άξονες τη δημόσια ασφάλεια, την κοινωνική αλληλεγγύη-υγεία, την καθημερινότητα-μέριμνα και τα τεχνικά έργα.

    Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και η συνεργασία της με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, οι θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα Φαληριωτόπουλα, η ενίσχυση και φροντίδα των ευπαθών ομάδων, τα τοπικά ιατρεία με σύνδεση με τα Κρατικά νοσοκομεία για τους Φαληριώτες, η αναβάθμιση του τοπικού δικτύου της δημοτικής συγκοινωνίας, η Ώρα του Πολίτη, η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων και η ανεμπόδιστη χρήση τους από τα άτομα ΑΜΕΑ, η ανάπλαση και η αναβάθμιση της παραλίας (ΜΠΑΤΗΣ-ΦΛΟΙΣΒΟΣ-ΕΔΕΜ) και η έμφαση στις νέες τεχνολογίες είναι κάποια μόνο από τα πολλά σχέδια της κυρίας Ανδρικοπούλου.

    Σχέδια που θα μπορεί να υλοποιήσει με τα φρέσκα και ικανότατα άτομα που έχει μαζί στο ψηφοδέλτιό της, άτομα απολύτως έμπειρα και ικανά να τη στηρίξουν και να προάγουν την ανάπτυξη της πόλης του Φαλήρου.

    Μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της Βίκυς Ανδρικοπούλου ήταν η επίσκεψή της στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο τους ένωσε η αγάπη και η ευαισθησία τους για το περιβάλλον και ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπό της.

    Αδιαμφισβήτητοι μάρτυρες γι’ αυτό είναι τα τρία βραβεία για το περιβάλλον (το ένα από αυτά χρυσό) που απέκτησε η κυρία Ανδρικοπούλου στα δύο μόνο χρόνια που τελεί Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

    Η Υποψήφια Δήμαρχος, εκτός των πολυάριθμων βραβεύσεών της, έχει να επιδείξει έργο ως επανιδρύτρια των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, της καθολικής ανακαίνισης του μοναδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού αποκλειστικά με χορηγίες ιδιωτών, με τις πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις-όλες δωρεάν για τους δημότες, με το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.



    ΣΧΟΛΙΑ