• Ελλάδα

    «Σεισμός» Αντωνοπούλου στην κυβέρνηση: Παίρνουν πίσω τη διάταξη για την επιδότηση ενοικίου

    • NewsRoom


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη ότι η Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία μέχρι πριν από λίγες ώρες ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, λάμβανε επιδότηση ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ ετησίως.

    Ο σάλος που ξέσπασε μετά την είδηση οδήγησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «παραιτήσει» ουσιαστικά την κ. Αντωνοπούλου, καθώς η ίδια, σε επιστολή που κοινοποίησε νωρίτερα, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.

    «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου, και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

    Καταργείται το επίδομα ενοικίου για τα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης

    Επίσης, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

    Τη συγκεκριμένη διάταξη επικαλέστηκε και η κ. Αντωνοπούλου στην επιστολή της, αναφέροντας: «Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις».

    Σενάρια «μίνι» ανασχηματισμού

    Επόμενο είναι οι εξελίξεις αυτές να βάζουν «φωτιά» στα σενάρια για «μίνι» ανασχηματισμό την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε τρεις αλλαγές: στην αντικατάσταση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, στην αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αλλά και στην πλήρωση της θέσης του Κώστα Ζουράρι, τα καθήκοντα του οποίου μέχρι στιγμής έχει αναλάβει ο Κώστας Γαβρόγλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσίπρας «παραίτησε» τελικά την Ράνια Αντωνοπούλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «παραμύθια» της «βασίλισσας» Ράνιας: Επίσημο έγγραφο «καρφώνει» την υπουργό (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεν παραιτείται η Αντωνοπούλου – Δικαιούμουν και άλλα χρήματα, υποστηρίζει



    ΣΧΟΛΙΑ