• Πολιτική

    Ο Τσίπρας «παραίτησε» τελικά τη Ράνια Αντωνοπούλου – Στη Βρετανία θα έμπαινε φυλακή

    • NewsRoom

    Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας


    Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελεί, εδώ και λίγη ώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη γύρω από το επίδομα ενοικίου που ελάμβανε, παρά το γεγονός ότι ήταν από τα πλούσια μέλη της κυβέρνησης.

     Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργού:

    «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

    Τι είχε δηλώσει η πρώην αναπληρώτρια Υπουργος

    Νωρίτερα, η κα Αντωνοπούλου είχε δηλώσει ότι ζητεί να κριθεί από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς της και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’αριθμόν Ένα ηθικό ζήτημα της χώρας και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έθετε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.

    Σε άλλη χώρα θα έμπαινε φυλακή

    Αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες χώρες έχουν κατά το παρελθόν τιμωρηθεί ακόμη και με ποινές φυλάκισης. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η υπόθεση του David Chaytor, βουλευτή των Εργατικών στη Βρετανία, ο οποίος, τον Ιανουάριο του 2011, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης, επειδή ζήτησε και πήρε επιδότηση ενοικίου 18.000 στερλινών, την οποία δεν εδικαιούτο.



    ΣΧΟΛΙΑ