• Ελλάδα

    Σφραγίστηκε γηροκομείο-κολαστήριο στην Αγ. Παρασκευή

    • NewsRoom


    Ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε για τους ηλικιωμένους που διέμεναν σε παράνομη ιδιωτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή, στην οποία μπήκε «λουκέτο» από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και το υπουργείο Υγείας, καθώς ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, αφήνοντας τους 14 ηλικιωμένους ασθενείς χωρίς θέρμανση και σίτιση.

    Συγκεκριμένα, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Τρίτη Ηλικία» λειτουργούσε παρά τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τα οποία είχαν ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ.

    Αναλυτικότερα, και όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου που στεγαζόταν το γηροκομείο να επιδώσει έξωση στον ιδιοκτήτη και αφού υγειονομικές υπηρεσίες της διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά τις άθλιες συνθήκες, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη της μονάδας για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

    Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, ενώ πήρε μαζί του και όλα τα έγγραφα και εγκατέλειψε μόνους τους ηλικιωμένους.

    Όπως αναφέρεται, οι 14 ηλικιωμένοι ζούσαν για πολλές εβδομάδες χωρίς την παραμικρή υγειονομική φροντίδα, θέρμανση, σίτιση αλλά και καθαριότητα.

    Μετά την διάσωση τους οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και εν συνεχεία στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ