• Top Stories

    Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον ΣΚΑΪ

    • NewsRoom
    βομβα-σκαι


    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μιλούν για έμπειρους τρομοκράτες, αφού από την έκρηξη δεν έμειναν καθόλου υπολείμματα, γεγονός που δείχνει ότι οι τρομοκράτες είχαν εμπειρία.

    Από χθες έχει γίνει γνωστό ότι οι έρευνες εστιάζουν στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), λόγω των ομοιοτήτων του χθεσινού χτυπήματος με το ισχυρό χτύπημα πέρυσι τον Δεκέμβριο, στο κτίριο του Εφετείου, επί της οδού Λουκάρεως.

    Οι έρευνες στρέφονται σε δύο «γνώριμα», αλλά αταυτοποίητα πρόσωπα, από τα οποία έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το πρώτο στο zougla.gr στις 01:55 και το δεύτερο στον ΑΝΤ1 στις 01:57. Από τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν προκύπτει ότι τα τηλεφωνήματα έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

    Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα, τον  «σγουρομάλλη» και τον «ξανθό». Οι δύο άνδρες έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

    Ο «ξανθός» και ο «σγουρομάλλης» θεωρούνται ύποπτοι για τον χτύπημα στον ΣΚΑΪΑπό την ανάλυση των στοιχείων, η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στο ότι η ομάδα αποτελείτο από πέντε έως επτά άτομα, από τα οποία τρία τουλάχιστον επέβαιναν στο opel corsa, που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα: Ένας οδηγούσε, το δεύτερο άτομο κάλυπτε και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΙ.

    Το αυτοκίνητο κατεγράφη από τις κάμερες να περνά μεταξύ 01:40-01:45, αφού έχει τοποθετηθεί η βόμβα στην Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο.

    Οι δύο προαναφερθέντες «σγουρομάλλης» και «ξανθός» φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα, ενώ σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπήρχαν και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα που αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης. Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση μετείχαν τουλάχιστον πέντε με επτά άτομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bόμβα στον ΣΚΑΪ: Το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» μετά την επίθεση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Αλαφούζο: Ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας, άθλιοι προπαγανδιστές στον ΣΚΑΪ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Έκρηξη στο ΣΚΑΪ – Πολλά τα ερωτήματα απο την Αντιτρομοκρατική



    ΣΧΟΛΙΑ