• Ελλάδα

    «Πόθεν Έσχες»: Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    ποιος


    Στη δημοσιότητα βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα τα πόθεν έσχες βουλευτών και υπουργών για την τριετία 2016-2018, αποκαλύπτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τα οικονομικά των εκπροσώπων της Βουλής.

    Ανάμεσα στα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν συμπεριλαμβάνονται και οι μερικές χιλιάδες ευρώ που δηλώνουν οι επιφανέστεροι της ελληνικής Βουλής, όπως οι αρχηγοί των κομμάτων.

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει καθαρό εισόδημα περί τις 35 χιλ. ευρώ, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας δηλώνει εισοδήματα 33 χιλ. ευρώ.

    Λίγο πιο ανεβασμένα είναι τα εισοδήματα που δηλώνουν Φώφη Γεννηματά και Δημήτρης Κουτσούμπας, παραμένοντας ωστόσο σταθερά κάτω των 100 χιλ. ευρώ.

    Ωστόσο, τα ποσά αυτά που αναφέρουν οι Έλληνες βουλευτές δεν είναι τίποτα μπροστά στο πόθεν έσχες που δημοσιεύθηκε και αφορά στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

    Ο κ. Παπαδημούλης βρίσκεται με διαφορά στην κορυφή των υψηλότερων εισοδημάτων που δηλώθηκαν τα υπό εξέταση έτη, με τα περιουσιακά του στοιχεία να αγγίζουν….τα εκατομμύρια! Έτσι, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο κλαμπ των εκατομμυριούχων αυτού του κόσμου.

    Παπαδημούλης
    Δημήτρης Παπαδημούλης . Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν από τα οικονομικά στοιχεία του κ. Παπαδημούλη, όπως αυτά αποτυπώνονται στη σημερινή δημοσίευση, είναι η εντυπωσιακή ρευστότητα που διαθέτει, αλλά και ένα αξιοθαύμαστο χαρτοφυλάκιο επενδυτικών τίτλων, που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δήλωση του πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2018, τα προσωπικά εισοδήματα του κ. Παπαδημούλη ανήλθαν σε 252.700,95 ευρώ και της συζύγου του σε 25.265,65 ευρώ.

    Το ζευγάρι διαθέτει, επιπλέον, 18 τραπεζικούς λογαριασμούς, με καταθέσεις που αγγίζουν συνολικά τα 1.094.550,12 ευρώ. Παράλληλα, η σύζυγός του κύριου Παπαδημούλη είναι συνδικαιούχος σε δύο ακόμη λογαριασμούς, μαζί με τον αδελφό της, οι οποίοι διαθέτουν καταθέσεις ύψους 436.040,59 ευρώ.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημούλη, κατά το συγκεκριμένο οικονομικό έτος, περιελάμβανε 19 τίτλους μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, με αποτίμηση αξίας ύψους 973.593,94 ευρώ, έως την εκποίηση 667 μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου (KBC PRIVILEGED), έναντι 211.952,59 ευρώ.

    Δείτε τα αναλυτικά τα εισοδήματα του Δημήτρη Παπαδημούλη

    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ -2016

    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ -2017

    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ -2018



    ΣΧΟΛΙΑ