• Top Stories

    Πόλεμο με τους καναλάρχες ξεκινούν Τσίπρας -Παππάς ( αλλά ουδείς θεωρεί ότι θα ολοκληρωθεί)

    • NewsRoom


    Με τους αγρότες στα μπλόκα , το προσφυγικό ανοικτό και  την  αξιολόγηση  σε εκκρεμότητα προφανώς η  κυβέρνηση δεν χρειαζόταν να  ανοίξει  και το θέμα  των τηλεοπτικών αδειών. Παρ όλα αυτά το Μέγαρο Μαξίμου πήρε τα ρίσκα του   και φέρνει  σήμερα προς ψήφιση  στην Βουλή την τροπολογία που ορίζει ότι πλέον η κυβέρνηση θα αποφασίζει για τις τηλεοπτικές άδειες αφού δεν   υπήρξε  συναίνεση από την αντιπολίτευση για την σύνθεση του ΕΣΡ.

    Ο Νίκος Παππάς διευκρίνισε μάλιστα χθες ότι τελικά θα δοθούν μόνο τέσσερεις άδειες γενικού περιεχομένου και  καμία  ειδικού σκοπού αφού σύμφωνα  με την μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας η Ελληνική αγορά δεν χωραει περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα. Απόφαση που  ανέβασε τους καναλάρχες στα κεραμίδια…

    Νίκος Παππάς. Ετών 52.Υπουργος Επικρατείας
    Νίκος Παππάς. Ετών 52.Υπουργος Επικρατείας

    Το στίγμα της επίθεσης « στην  διαπλοκή» είχε δώσει από το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας  του, στο υπουργικό συμβούλιο όπου μάλιστα αναφέρθηκε στην  στάση της ΝΔ λέγοντας  ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαργυρώνει τα γραμμάτια  της  διαπλοκής.

    Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στους μιντιάρχες γίνεται την συγκεκριμένη στιγμή και για επικοινωνιακούς λόγους καθώς το Μέγαρο  Μαξίμου προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών και σε αλλά  θέματα εκτός  από  το σκληρό ασφαλιστικό.

    Οι ίδιοι  άνθρωποι επιμένουν ακόμα ότι  η κυβέρνηση τραβάει τα πράγματα στα άκρα  έτσι ώστε εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά και συμβεί ένα πολιτικό ατύχημα να μπορούν να ισχυριστούν  ότι τους έριξαν τα συμφέροντα.

    Τα  στελέχη της κυβέρνησης πάντως  επιμένουν ότι οι λόγοι της επίθεσης δεν έχουν να κάνουν παρά μόνο με την  επιθυμία της κυβέρνησης να βάλει τάξη  στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας  ενώ επισημαίνουν ότι είναι και ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι δεν φοβούνται και δεν θα κάνουν  πίσω παρά τις πιέσεις και τον πόλεμο που  θα δεχθούν  το επόμενο  χρονικό διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ