• Ελλάδα

    Ο Μητσοτάκης θέλει το βιογραφικό σας. Αλλά δεν θέλει ούτε τεμπελχανάδες ούτε άχρηστους


    **Πέρασα μερικούς υπέροχους μήνες στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αρχές ’90, τότε που ο κόσμος νοιαζόταν για την πολιτική και πήγαινε στα κόμματα. Είχα μπλέξει με τη Νέα Δημοκρατία ή μάλλον με τις κυρίες που στήριζαν με πάθος ορισμένους βουλευτές. Συνέβαλα στις θεωρούμενες «γυναικείες δουλειές» δηλαδή στην γραμματειακή υποστήριξη. Καθόμασταν σε ροτόντες και ετοιμάζαμε φακέλους για να ταχυδρομήσουμε στους ψηφοφόρους. Ήμουν στην καλύτερη ηλικία, περίπου σαραντάρης και όταν έλεγα ότι είμαι εισοδηματίας, με θαύμαζαν. Όχι όπως τώρα που με αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση, λες και τα έκλεψα.

    Τα θυμήθηκα όλα αυτά ακούγοντας τον Κυριάκο  να καλεί τον κόσμο να συνεργαστεί με το κόμμα. Ο Μητσοτάκης Φτιάχνει μητρώο νέων στελεχών. Πολύ εκτίμησα τη διευκρίνηση, «νέων στελεχών» όχι ηλικιακά αλλά ως προς την οργάνωση στο κόμμα. Δηλαδή εμένα δεν με απορρίπτει για την ωριμότητά μου. Έλεγα να στείλω βιογραφικό και να γράψω τα πάντα αφηρημένα, «σπούδασε στο Μιλάνο», «σπούδασε στο Παρίσι», να βάλω τις σχολές, το αντικείμενο σπουδών, σε γενικότητες και να αποσιωπήσω ότι το ρήμα «σπούδασε» σημαίνει «πήγε μέχρι εκεί και έκανε ντόλτσε βίτα χωρίς ποτέ να πάρει πτυχίο».

    *Είδα σαν όραμα τον εαυτό μου στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν ο πιο καλοντυμένος και κομψός. Και τη μέρα που κατάλαβαν ότι αντί σπουδάζω τα μαθήματα σπούδαζα τον ποδόγυρο, έκανα εξήγηση όπως ο Νίκος Φίλης. Είπα «ήταν επιλογή και απόφαση να μην πάρω πτυχίο». Κρίμα που δεν θα με αφήσουν να γίνω στέλεχος στο Μοσχάτο. Έμαθα ότι ψάχνουν τα βιογραφικά των υποψήφιων στελεχών για να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Εντάξει, εγώ θα ήμουν μικρή κακοτοπιά, ένας έντιμος τεμπελχανάς. Δεν θέλουν στο κόμμα τους απατεώνες, τους καταδικασμένους αλλά ούτε και τους θεωρούμενους άχρηστους. Κρίμα για μένα.

    *Έχω την αίσθηση ότι θα πάει καλά αυτό το κάλεσμα του Μητσοτάκη. Ήδη έχουν στείλει βιογραφικά περί τα 1.000 άτομα. Και ακόμα δεν έχει φτιαχτεί η ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία στέλνεις το αίτημα. Δεν ξέρω αν μου αρέσουν οι πλατφόρμες. Μου άρεσε που βλεπόμασταν μεταξύ μας, τότε ,προεκλογικά, όταν ετοιμάζαμε την αλληλογραφία του κόμματος. Μαζευόμασταν κυρίως σε σπίτια υποψηφίων βουλευτών, οι άντρες εξαφανίζονταν και οι γυναίκες τιτίβιζαν γύρω μου. Είχα και ένα τυχερό, με προσέγγισε μια κυρία, ύπανδρος, με την οποία πήγαμε στο Χίλτον κάμποσες φορές. Κατόπιν χαθήκαμε και κάποια στιγμή, σε επόμενες εκλογές, εξελέγη. Την ξαναείδα στο δρόμο και με αντιμετώπισε ψυχρά. Έτσι κάνουν οι βουλευτίνες, σε χρησιμοποιούν, σε γλεντούν και σε ξεχνούν.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοφία Κούστα : Πολύ σκληρή για να υποκύψει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Σπουδάζεις στο εξωτερικό και θες έξτρα εισόδημα; 8 δουλειές που σίγουρα σε ενδιαφέρουν! 

    mononews_contest 1 year

     



    ΣΧΟΛΙΑ