• Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση η μείωση των φόρων

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στην αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή του για μείωση των φόρων, η οποία αποτελεί στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι στις άμεσες κινήσεις της ΝΔ, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

    Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είπε συγκεκριμένα ότι μόλις η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, στη μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, επίσης σε δύο χρόνια, σε μείωση του φόρου στα μερίσματα και σε αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.

    Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιδιώξει, εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, να οικοδομήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία.

    Ερωτηθείς για το αν θα αποδεχθούν οι δανειστές τη μείωση της φορολογίας ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση. Και εκτιμώ ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας να δεχτούν έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023. Αλλά επαναλαμβάνω: οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί θα ισχύσουν ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνέδριο ΝΔ: Αυτές είναι οι 17 ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσουν οι σύνεδροι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Στα όρια της αυτοδυναμίας ο Μητσοτάκης. Γιατί τα όπλα έριξαν στο καναβάτσο τον Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ