• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Εισαγγελέας για Α.Φλώρο: “Να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου” 

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Την καταδίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου πρότεινε η εισαγγελέας του Κακουργιοδικείου της Αθήνας. Εισηγήθηκε επίσης την καταδίκη δύο Αλβανών κατηγορουμένων ως φυσικών αυτουργών του συμβολαίου θανάτου.
     
    Ο επιχειρηματίας που βρίσκεται στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, έχει αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.  Απολογούμενος έχει υποστηρίξει ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντας τον για του αποσπάσουν χρήματα. Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, ήταν συνήγορος του Φλώρου.
     
    Όμως, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν πείστηκε για την αθωότητα του νεαρού επιχειρηματία. Στην αγόρευσή της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους συγκατηγορουμένους του Φλώρου, που τον αναγνώρισαν ως τον άνθρωπο που τους έδωσε την εντολή για το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου:
     
    «Υπάρχει απολογία όπου αναφέρεται ότι έγινε ένα ραντεβού στην Κηφισιά και κάποιος έδωσε χρήματα για να κάνουν την επίθεση. Αναφέρουν ότι ένας Άρης έδωσε χρήματα για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Τους επιδεικνύεται φωτογραφία του δικηγόρου και τους ζητούν να τον σκοτώσουν έναντι 100.000 ευρώ.
    Οι δυο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο. Κλήθηκε και ο μηνυτής και ανάφερε ότι εγώ σας είχα εκφράσει εξ αρχής ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός. Καλείται και ο Άρης Φλώρος και αρνείται την εμπλοκή του αλλά έχει ένα αίτημα να βρουν τα ραντεβού στη φυλακή των δυο κρατουμένων γιατί είχε πληροφορίες ότι συναντήθηκε ο Μπάκο με τον Αντωνόπουλο. Από την απάντηση των φυλακών δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», είπε στην αγόρευση της.
     
    Η ανώνυμη επιστολή
     
     
    Κατά την εισαγγελέα, ο Αρης Φλώρος ήταν ο συντάκτης ανώνυμης επιστολής που εστάλη στις 5 Ιανουαρίου του 2017 στον ανακριτή που διερευνούσε την υπόθεση. Ο συντάκτης έγραφε ότι «είναι κρατούμενος στον Κορυδαλλό και φίλος του Άρμπερ Μπάκο, του Όλντι Ντούλτσε και του Κλοντιάν Λεκοτσάι» κι ότι τα όσα οι Αλβανοί «είπαν σε βάρος επιχειρηματία είναι μια κομπίνα».
     
     Η  εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα:
     
    «Άρα αυτός που συνέταξε το κείμενο, αν και παντού μας λέει για τον Κλοντιάν, στην κατακλείδα το υποκείμενο αλλάζει και γίνεται ο Αντωνόπουλος. Άρα θέλει να μας πει ότι ο Αντωνόπουλος έκανε συμφωνία. Αυτή τη γεύση αφήνει. Αυτό όλο δε στέκει στη λογική. Ότι έφαγε μια σφαίρα και έκανε συμφωνία με τους δολοφόνους και τους πληρώνει μάλιστα για να κατηγορήσουν το Φλώρο.
    Ο κατηγορούμενος μάς είπε ότι οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου ζήτησαν 2 εκ. ευρώ για να αλλάξουν όλοι τις καταθέσεις τους. Όλη η ιστορία έχει δύο κοινά σημεία. Όσα λέει η επιστολή, λέει και ο κατηγορούμενος. Επίσης είναι ο μόνος που λέει ότι ο Αντωνόπουλος έχει κάνει συμφωνία με τους άλλους δύο. Καταλήγω ότι ο συντάκτης και πνευματικός πατέρας αυτής της επιστολής είναι ο Άρης Φλώρος».
     
    Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε στους δικαστές να καταδικάσουν τους Αρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε, ως φυσικούς αυτουργούς της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου. Είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται τώρα για φυσική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη  Ζαφειρόπουλου.
     
    «Η περιγραφή του δράστη της επίθεσης από τον μηνυτή, προσομοίαζε αρκετά στον Όλντι Ντούλτσε και τον περιέγραφε ως ένα από τα άτομα που τον πυροβόλησαν. Στον ανακριτή και στην πρώτη απολογία του παραδέχεται το συμβάν και αναφέρει και τον Άρμπερ Μπάκο», είπε η εισαγγελέας κάνοντας αναφορά και στην ταυτοποίηση γενετικού υλικού του Ντούλτσε με αυτό που εντοπίστηκε στο χώρο της επίθεσης στην Πεντέλη.
     
    Η απόφαση αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρης Φλώρος: «Συναντήθηκα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του»



    ΣΧΟΛΙΑ