• Πολιτική

    Ένοχος ο Αρ. Φλώρος: Κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία σε συμβόλαιο θανάτου

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Την καταδίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου αποφάσισε το Κακουργιοδικείο της Αθήνας.

    Ομόφωνη ήταν η καταδίκη του νεαρού επιχειρηματία. Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Οι δύο τακτικοί δικαστές που μειοψήφισαν ζήτησαν ακόμα βαρύτερη καταδίκη: κάθειρξη 17 ετών.

    Οι δικαστές, είτε ομόφωνα είτε με οριακή πλειοψηφία (4-3), αρνήθηκαν να χορηγήσουν στον Άρη Φλώρο έστω ένα από τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι του: του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

    Ο Γιώργος Αντωνόπουλος

    Αντίθετα, έκαναν δεκτό το αίτημα του και του χορήγησαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του. Του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης από τη χώρα.

    Ο Άρης Φλώρος, ωστόσο, θα παραμείνει στη φυλακή καθώς εκτίει μια άλλη ποινή, την πρωτόδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

    Οι φυσικοί αυτουργοί 

    Ως ο επίδοξος εκτελεστής του δικηγόρου καταδικάστηκε ο Αλβανός Όλντι Ντούλτσε. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

    Για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ο συμπατριώτης του Άρμπερ Μπάκο. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.

    Ο Όλντι Ντούλτσε
    Ο Άρμπερ Μπάκο

    Η ποινή τους θα εκτελεστεί άμεσα, καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Οι δύο κατηγορούμενοι μετά την έκτιση της ποινής τους, θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

    Είναι τα ίδια πρόσωπα που τώρα κατηγορούνται για φυσική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνηγόρου υπεράσπισης του Άρη Φλώρου.

    Ζαφειρόπουλος
    Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

    Ο επιχειρηματίας δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να ακούσει την πρωτόδικη  ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Απόντες ήταν και οι δύο αλλοδαποί συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι, σύμφωνα με την απόφαση, επιχείρησαν να εκτελέσουν ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην ομόφωνη ενοχή των 3 κατηγορουμένων μετά από διάσκεψη που διήρκησε 6,5 ώρες!

    Η απόφαση

    Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ομόφωνα αποφάσισαν ότι ο Άρης Φλώρος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι:

    ●Ο Dulce Olti είναι ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένη ληστεία.

    ●Ο Bako Arber είναι ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο και δισκεκριμένη οπλοφορία.

    ●Ο Άρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις των συγκατηγορουμένων του.

    Στην απολογία του στο Κακουργιοδικείο ο Άρης Φλώρος έχει υποστηρίξει ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντας τον για του αποσπάσουν χρήματα. Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, ήταν συνήγορος του Φλώρου.

    Όμως, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν πείστηκε για την αθωότητα του νεαρού επιχειρηματία. Στην αγόρευσή της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους συγκατηγορουμένους του Φλώρου, που είπαν ότι τον αναγνωρίζουν ως τον άνθρωπο που τους έδωσε την εντολή για να εκτελέσουν το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.



    ΣΧΟΛΙΑ