• Ελλάδα

    Εκτεταμένο blackout σε Πελοπόννησο και Αττική: Από Κυψέλη μέχρι Νέα Σμύρνη, Πειραιά και Άργος- Πού οφείλεται

    • NewsRoom


    Έκρηξη και πυρκαγιά στο σταθμό υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ (ΚΥΤ Κουμουνδούρου), σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής και προκάλεσε εκτεταμένο black out σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η βλάβη βρίσκεται στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης  Κουμουνδούρου (που βρίσκεται στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπρόπυργου πίσω από τη λίμνη Κουμουνδούρου) και έχει επηρεαστεί η Αττική και η Πελοπόννησος. Επίσης αναφέρουν ότι η βλάβη στον εξοπλισμό υπερυψηλής τάσης του υποσταθμού προκάλεσε μεγάλη φωτιά στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

    Χωρίς ρεύμα βρέθηκαν περιοχές της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά, του κέντρου της Αθήνας, και υπάρχουν αναφορές για Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Άλιμο, Πετράλωνα, Ταύρο, Χαϊδάρι  αλλά και σε κάποιες περιοχές στην Πελοπόννησο, όπως στο Άργος. Η βλάβη σταδιακά αποκαθίσταται.

    Στο σημείο της πυρκαγιάς στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Στο σημείο της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο πηγαίνουν ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μανούσος Μανουσάκης.

    H ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ που εκδόθηκε αργότερα αναφέρει:

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

    Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

    Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

    Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ