• Ελλάδα

  Με ευχές και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα η Ελλάδα υποδέχθηκε το 2018 (pics, video)

  • NewsRoom


  Με ευχές για μια καλύτερη χρονιά αλλά και με εκατοντάδες πυροτεχνήματα στους ουρανούς των μεγάλων πόλεων υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2018.

  Στην Αθήνα, η πρωτοχρονιάτικη γιορτή στήθηκε στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Οι Αθηναίοι υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά με τις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, της Μαρίζας Ρίζου και του Γιώργου Χριστοδούλου.

  «Η Αθήνα δεν αφήνει κανέναν πίσω» και η πόλη «στέλνει μήνυμα γιορτής και ελπίδας» ήταν το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

  «Στο κατώφλι του 2018, ζούμε σε μία Αθήνα φωτεινή, ανοικτή, πρωτοπόρα, που δεν φοβάται το διαφορετικό. Σε μια πόλη εξωστρεφή και αλληλέγγυα. Μια Αθήνα που δεν αφήνει κανέναν πίσω» τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του από το Θησείο.

  «Από την καρδιά της πρωτεύουσας, εδώ από το Θησείο, κάτω από την εικόνα της φωτισμένης Ακρόπολης. Εδώ, όπου διασταυρώνεται η μοναδική πνευματική κληρονομιά της πόλης με την αισιοδοξία για ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Η Αθήνα στέλνει μήνυμα γιορτής και ελπίδας» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε:

  «Στο κατώφλι του 2018, ζούμε σε μία Αθήνα φωτεινή, ανοικτή, πρωτοπόρα, που δεν φοβάται το διαφορετικό. Σε μια πόλη εξωστρεφή και αλληλέγγυα. Μια Αθήνα που δεν αφήνει κανέναν πίσω».

  Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η Αθήνα καταρρίπτει ρεκόρ επισκεψιμότητας, φιλοξενεί μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, βραβεύεται, συνεργάζεται, δικτυώνεται, εξελίσσεται.

  «Εύχομαι σε όλες και όλους, προσωπικά, υγεία κι ευτυχία. Καλή χρονιά» κατέληξε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Καμίνης.

  https://www.youtube.com/watch?v=wPrqe-3mvdA

  https://www.youtube.com/watch?v=1_5XOB8RSSw

  Στη Θεσσαλονίκη, η νύχτα ημέρα από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα σε ένα φαντασμαγορικό σόου. Περισσότερα από 5.000 πυροτεχνήματα, χορηγία του ΕΒΕΘ, γέμισαν τον ουρανό. Η ρίψη τους έγινε από θαλάσσης, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους στην οποία πραγματοποιήθηκε η συναυλία των Ιmam Baildi ενώ προηγήθηκε η ομάδα κρουστών Batala Salonica αλλά και οι DJs Yiannis Mitsokapas, Dim Zach, Evridiki αλλά και η Anastasia με live performance. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

  Στον Πειραιά, τo επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Delos, με 76 άτομα πλήρωμα, ήταν το πρώτο πλοίο της ακτοπλοΐας που εισήλθε -λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους- στο λιμάνι του Πειραιά.

     ΣΧΟΛΙΑ