Ελλάδα

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί λόγω Δώρου Χριστουγέννων

  • NewsRoom
άνεργοι


Αίσιο τέλος είχε, μετά από παρέμβαση του ΣΕΠΕ, η περιπέτεια των υπαλλήλων που απολύθηκαν επειδή είχαν αρνηθεί να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα σε υποκατάστημα αλυσίδας εστίασης στη Λάρισα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι:

– Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) προχώρησε άμεσα σε έλεγχο των καταγγελιών δύο εργαζομένων σχετικά με εκβιασμό του εργοδότη, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι δύο εργαζόμενοι, κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους.

– Το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

– Η παρέμβαση του ΣΕΠΕ είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη. Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Η επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στο ΣΕΠΕ φέρνει αποτελέσματα και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εργοδότης απέλυσε εργαζομένους επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων!


ΣΧΟΛΙΑ