ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να μην κρατηθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, στο πλαίσιο του τρίτου αιτήματος έκδοσης που απέστειλαν οι τουρκικές αρχές, έκρινε ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για νέα ποινική κράτησή τους μέχρι να κριθεί το νέο αίτημα έκδοσης.
Ωστόσο, οι 8 Τούρκοι θα παραμείνουν (διοικητικά) κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού καθώς εκκρεμούν οι οριστικές αποφάσεις για τη χορήγηση ή όχι πολιτικού ασύλου από τη χώρα μας.
Με δύο αποφάσεις μέχρι τώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι οι Τούρκοι δεν πρέπει να εκδοθούν στη γείτονα, διότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη ενώ κινδυνεύουν με βασανιστήρια ακόμα και με θανατική ποινή.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης θα κρίνει οριστικά για τη χορήγηση ή όχι ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εγκαίνια νέου κτηρίου της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών
- Χρηματιστήριο: Πρασίνισε στο κλείσιμο η ΕΤΕ, έβγαλε αντανακλαστικά η Metlen, ποιες μετοχές φρέναραν τον δείκτη
- ΗΠΑ: Η Halkbank και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμφωνούν να επιλύσουν τις ποινικές κατηγορίες, σύμφωνα με δικαστή
- ΟΛΠ: Yλοποίηση δωρεάς έξι μοτοσυκλετών προς το Λιμενικό Σώμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.