• Ελλάδα

    Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά -Νεύρα και σύγχυση στο επιβατικό κοινό

    • NewsRoom
    ΠΝΟ


    Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στους δρόμους γύρω από τα λιμάνια σε Πειραιά και Ραφήνα μετά την απαγόρευση απόπλου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Νεύρα και σύγχυση επικράτησε και στο επιβατικό κοινό, με τους περισσότερους εκδρομείς να έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα, ενόψει του εορτασμού του 15αυγούστου.

    Απαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που φτάνουν έως και 9 μποφόρ. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης θυελλωδών ανέμων για το στενό Καφηρέα, το κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο και το Ικάριο πέλαγος.

    Πιο συγκεκριμένα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, εκτός από το Speedrunner το οποίο θα φύγει με καθυστέρηση για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο.

    Από την άλλη κανονικά θα πλεύσουν τα πλοία με προορισμό την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό.

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία από το λιμάνι της Ραφήνας για τις Κυκλάδες καθώς και από το Λαύριο με προορισμό την Κέα και Κύθνο.

    Πρόγνωση καιρού για Κυριακή  

    Σήμερα, Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και τα ορεινά της, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

    Δευτέρα 

    Αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/kathigitis-fisikis-aftopirovolite-kato-apo-nero-video/20791



    ΣΧΟΛΙΑ