• Ελλάδα

    Παραμένει στην Αθήνα η τρόικα: Πρόοδος χωρίς συμφωνία

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Συνεχίζεται για δέκατη μέρα η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με την ελληνική πλευρά να δηλώνει πως σημειώνεται σημαντική πρόοδος, παρά το γεγονός ότι η τεχνική συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη.

    Συγκεκριμένα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως έχει συμφωνηθεί σχεδόν όλο το πακέτο, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα με το ΔΝΤ για τα εργασιακά.

    Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» στις εκκρεμότητες του εξωδικαστικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς το «κούρεμα» θα επιτυγχάνεται μέσω των χαμηλών προστίμων.

    Η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα και σήμερα Πέμπτη, ενώ νέο ραντεβού αναμένεται στις 14.00 το απόγευμα ενώ κυβέρνηση και Θεσμοί θα συμμετάσχουν εξ’ αποστάσεως στο EuroWorking Group που θα αρχίσει στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες και θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτή είναι η τέταρτη επίσκεψη των Θεσμών στην Αθήνα (από τον Οκτώβριο) για τη δεύτερη αξιολόγηση.

    Παρά το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις για το κλείσιμο του κενού του 2018 και του εξωδικαστικού συμβιβασμού είχαν ουσιαστικά προεξοφληθεί από τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, η παραμονή των Θεσμών στην Αθήνα ως και σήμερα Πέμπτη αποτελεί ένδειξη ότι η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις για να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις οι ύποπτοι για τη δολοφονία του ταξιτζή στην Κηφισιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιμένει η κακοκαιρία – Που θα εκδηλωθούν σφοδρές καταιγίδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρήστος Μεγάλου: Στα γενέθλιά του αναλαμβάνει την Τρ. Πειραιώς – Όλο το παρασκήνιο της επιλογής του



    ΣΧΟΛΙΑ