• Ελλάδα

    Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό στο Λαϊκό

    • NewsRoom
    γιατρός


    Μορφή… επιδημίας παίρνουν τα περιστατικά βίας σε βάρος γιατρών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Μετά την επίθεση γονέα σε παιδίατρο στο νοσοκομείο Κατερίνης, ένα νέο συμβάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

    Σύμφωνα με καταγγελία που δέχθηκε η ΕΙΝΑΠ, ασθενής που νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο επιτέθηκε σε επικουρικό γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είχε εξετάσει στα Επείγοντα τον αδελφό του νοσηλευόμενου όταν δέχθηκε την επίθεση από τον νεαρό ασθενή, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι καθυστέρησε την όλη διαδικασία μέσα στα Επείγοντα.

    «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έλαβε καταγγελία συναδέλφου με αρ. πρωτοκόλλου 490/11-1-18 για άσκηση βίας από ασθενή στα επείγοντα παθολογικά ιατρεία, σε ημέρα γενικής εφημερίας. Τα γεγονότα αυτά είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα σε πολλά νοσοκομεία» αναφέρει σε επιστολή της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η ΕΙΝΑΠ και ζητεί «την άμεση διερεύνηση του συμβάντος καθώς και την προστασία του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, από αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη τραγωδία: 29χρονη πέθανε την ώρα του τοκετού



    ΣΧΟΛΙΑ