• Ελλάδα

    Αλέξη φέρε εσύ την ανάπτυξη και ας είναι και άδικη


    **Βρε πουλάκι μου, φέρε ανάπτυξη κι ας είναι και άδικη. Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απευθύνομαι, που θα μιλήσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για «δίκαιη ανάπτυξη». Έχω μαζί του αυτό το θάρρος επειδή θα μπορούσε να είναι γιος μου, αν είχα αποκτήσει παιδιά. Βεβαίως αν ήταν γιος μου και είχε τολμήσει να κάνει κατάληψη στο σχολικό κτίριο, θα τον είχα πιάσει από το σβέρκο και θα τον είχα στείλει εσώκλειστο σε κολέγιο της Ουαλίας_ εκεί που πάνε διάφοροι γαλαζοαίματοι και μαθαίνουν γράμματα.

    *Μαθεύτηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαβεβαιώσει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών. Σας παρακαλώ, δεν είναι ευγενικό να γελάτε όταν σας λέω κάτι. Αυτό θα ανακοινώσει, ότι η ανάπτυξη έρχεται και θα γεμίσουν οι τσέπες όλων. Μου τα είπε μια φίλη, δημοσιογραφίνα, με την οποία αναπτύξαμε κάποτε μια ατελέσφορη ερωτική φιλία. Βγαίναμε μαζί τα βράδια, βγαίναμε τα μεσημέρια, την φλέρταρα, μου γελούσε και κατόπιν γεια χαρά. Δεν επέμεινα. Εκείνη έχασε την περιποίηση. Μου είπε λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός θα δείξει ένα πρόγραμμα για την πορεία εξόδου από τα μνημόνια, με ορόσημο το 2021 και τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

     *Καταγράφηκε συγκεκριμένη ατάκα στη σύσκεψη του πρωθυπουργού χθες. «Δεν αρκεί μόνο να μεγαλώσει η πίτα, αλλά πρέπει να μοιράζεται και δικαιότερα στην κοινωνία». Θα με πείτε στριφνό αλλά δεν μου αρέσει η χρήση της λέξης «πίτα» μέσα στο Μαξίμου. Μου θυμίζει χωριό, τσεμπέρι και τσουκνιδόπιτα. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η επόμενη αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από τις προηγούμενες. Δεν ξέρω πόθεν προκύπτει η αισιοδοξία. Πάει καλά η φορολογική είσπραξη; Όχι. Περιορίστηκαν τα έξοδα του δημοσίου τομέα; Όχι. Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας; Όχι. Ήλθε ξένο χρήμα επενδυτών, από την Αραπιά ή την Εσπερία; Όχι. Δεν θυμάμαι ακριβώς την έκφραση που φωτογραφίζει τον πρωθυπουργό, νομίζω είναι «καλό παιδί, χαρά γεμάτο». Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

    *Διαβάζω λοιπόν ότι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, ζητώντας καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών των υπουργείων που εμπλέκονται στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και στην αύξηση των δημόσιων εσόδων. Εικάζω ότι η τσουκνιδόπιτα που τρώνε έχει μέσα άλλο φυτό, που μοιάζει στην όψη με την τσουκνίδα.

     *Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει και για νομοσχέδια που εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο αδειοδότησης επιχειρήσεων και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Αν ήμουν στη θέση του, δεν θα ταλαιπωρούσα τους υπαλλήλους μου για τη συγγραφή ομιλίας. Θα έκανα ένα ρετούς σε ομιλία του Καραμανλή ή  Παπανδρέου, τα ίδια έλεγαν κι εκείνοι. Αρκεί να φύγουν ιστορικές φράσεις όπως «μηδέν εις τον πηλίκιον». Το παραμύθι παραμένει το ίδιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/sigklonizoun-martiries-gia-tin-tromaktiki-empiria-tou-sismou-stin-italia/68957

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-sinedriazi-ds-tis-alpha-bank/68930



    ΣΧΟΛΙΑ