• Ελλάδα

    Αυτός ήταν ο πιλότος του μοιραίου Mirage

    • NewsRoom


    Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, του πιλότου του μοιραίου Mirage που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου, μετά τη συμμετοχή του σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο.

    Ο άτυχος νέος ήταν μόλις 34 ετών και άνηκε στο δυναμικό της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Πρόκειται για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 3 Ιουνίου 1984.

    Η φωτογραφία είναι από το προφίλ του πιλότου στο Facebook.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Epsilon» έχει οικογένεια με τρία παιδιά και καταγόταν από το Μαυροβούνι Καρδίτσας.

    Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με ανάρτησή του στο Twitter.

    Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ

    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), με επίσημη ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε ότι ο Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο πιλότος που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στη Σκύρο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

    «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

    Συγκροτείθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκύρος: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Mirage 2000-5 – Νεκρός ο πιλότος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πάνος Καμμένος για τον πιλότο του Mirage: «Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος – Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται»



    ΣΧΟΛΙΑ