• Ελλάδα

    Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Mirage 2000-5 – Διαψεύδονται τα σενάρια περί εμπλοκής (upd)

    • NewsRoom


    Εντοπίστηκαν πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους του Mirage 2000-5 που κατέπεσε νωρίτερα βορειοανατολικά της Σκύρου ενώ έχει βρεθεί και η κάσκα του χειριστή στο σημείο της πτώσης. Όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο, περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του νησιού.

    Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχουν ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά. Στις έρευνες συνδράμουν σκάφη και από Σκόπελο και Σκύρο.

    Το Mirage 200-5 που κατέπεσε στη Σκύρο ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη σχηματισμού που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει εικονικά τουρκικά μαχητικά που είχαν μπει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

    Έντονη ανησυχία επικρατεί στο νησί της Σκύρου μετά το συμβάν με το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας που συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών.

    Νεκρός ο πιλότος

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μέσω tweet γνωστοποίησε το τραγικό τέλος του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους.

    Διαψεύδονται τα σενάρια περί εμπλοκής

    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής τονίζουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onalert.gr, υψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου με αφορμή την άκρατη φημολογία που αναπτύχθηκε λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απώλεια του ίχνους του.

    Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει από το FIR ανά τη εισοδό του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκικά ΜΜΕ για την πτώση του Μιράζ: Καμία αναφορά στην αναχαίτιση που συμμετείχε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγκυρα: Δεν πετούσε τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτό είναι το Mirage 2000-5 που έπεσε κοντά στη Σκύρο (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ