• Top Stories

    H Ελλάδα στο έλεος των μεταναστών. Δεν ξέφυγε ούτε η Μύκονος. Σε λίγο και στην Κρήτη

    • NewsRoom


    Απίστευτο. Η Μύκονος βρέθηκε ξαφνικά στο έλεος των μεταναστών και των προσφύγων.  Νωρίτερα σε πολυσύχναστη παραλία έφτασαν 35 πρόσφυγες και μετανάστες συνοδευόμενοι από άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 35 άτομα έφτασαν στην παραλία της  Φραγκιάς με ιστιοφόρο και στη συνέχεια πήγαν ως την παραλία Λια προφανώς με τα πόδια καθώς είναι σε μικρή απόσταση. Οι αρχές του νησιού στην Μύκονο διενεργούν προανάκριση για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι διακινητές, ενώ και οι 35 κρατούνται στο λιμεναρχείο του νησιού. Το ζήτημα βεβαίως είναι πότε θα απελαθούν η θα φύγουν από το νησί.

    Μύκονος: Μετανάστες στην παραλία της Λιας
    Μύκονος: Μετανάστες στην παραλία της Λιας

    Υποχώρησαν οι δήμαρχοι της Κρήτης . Όχι λένε οι ξενοδόχοι  

    Υποχώρησαν οι δήμαρχοι της Κρήτης στην απαίτηση της κυβέρνηση να φιλοξενήσει το νησί 2.000 μετανάστες δίδοντας με αυτόν τον τρόπο την χαριστική βολή στην τουριστική κίνηση του νησιού.  Όπως λένε οι πληροφορίες «Ναι» υπό όρους φαίνεται να λένε οι αιρετοί της Κρήτης στο σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη, μετά από την πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λότζια. Οι δήμαρχοι πραγματοποίησαν στροφή 180ο λέγοντας τώρα ότι το προσφυγικό είναι ένα «εθνικό θέμα» που αφορά και το νησί.

    Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr, κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, ευρωβουλευτές, βουλευτές και άλλοι τοπικοί παράγοντες, η Ολομέλεια των Δημάρχων της Κρήτης αποφάσισε πως το νησί θα αναλάβει το βάρος που του αναλογεί στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού, έθεσαν όμως μια σειρά από προϋποθέσεις στην κυβέρνηση.

    Η ΠΕΔ Κρήτης ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει τον εθνικό της σχεδιασμό για το προσφυγικό, λύνοντας μια σειρά από βασικά ζητήματα που προκύπτουν στο θέμα της διαχείρισης, της φιλοξενίας και των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

    Οι δήμαρχοι ξεκαθαρίζουν πως αν η κυβέρνηση υλοποιήσει αυτές τις προϋποθέσεις και δώσει πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που υπάρχουν στο τραπέζι, τότε θα εκφραστεί και η τελική θέση της ΠΕΔ Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθετα αντίθετοι με την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη, τάχθηκαν με ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι του νησιού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/angeliki-fragkou-navios-chreoni-ti-navios/68366

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/cha-red-alert-gia-tis-trapezes/68355



    ΣΧΟΛΙΑ