ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας εντατικοποίηση των επαφών με τις ΗΠΑ ώστε να διασφαλιστούν καθοριστικής σημασίας παραδόσεις στρατιωτικού υλικού, ιδίως για τη θωράκιση της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας.
«Σήμερα, ανέθεσα στον υπουργό Άμυνας και στον αρχηγό του γενικού επιτελείου να εντατικοποιήσουν τις επαφές με την αμερικανική πλευρά», είπε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επιπλέον όπλα στο Κίεβο.
«Επί του παρόντος έχουμε όλες τις απαραίτητες δηλώσεις και αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο και πρέπει να τις υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν ώστε να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις θέσεις μας… Πρόκειται για παραδόσεις καθοριστικής σημασίας, καθώς αφορούν τη σωτηρία ζωών και την προστασία ουκρανικών πόλεων και κοινοτήτων», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Διαβάστε επίσης:
Γεωργιάδης: Επίσκεψη στη Μαγνησία για τα εγκαίνια των Κέντρων Υγείας Αργαλαστής και Αλμυρού
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 109 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας (νεότερος απολογισμός)
Τραμπ: Απειλεί με δασμό 50% στις εισαγωγές χαλκού – Άλμα για την τιμή του μετάλλου στο Comex
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Πολιτόπουλος (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης): Η «Βεργίνα» είναι έτοιμη για το επόμενο άλμα
- Η Μαρία της σιωπής, ο πλασιέ Τσίπρας, το δίδυμο των συνταξιούχων, οι μπαρουτιές του καναπέ και κάτι ψωροεκατομμύρια
- Καιρός: Τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
- 200 εκατ. ευρώ για τον «ναό» του Μαραντόνα!
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.