ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη κρίσιμων οπλικών συστημάτων που είναι απαραίτητα για την άμυνα της χώρας απέναντι σε ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Τόνισε επίσης ότι είναι «παράλογο» το γεγονός πως η παγκόσμια παραγωγική ικανότητα δεν έχει ακόμη αυξηθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες προστασίας ανθρώπινων ζωών.
«Είναι απλώς παράλογο ότι, στον σύγχρονο κόσμο, η παραγωγή δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα που απαιτούνται για την προστασία των ανθρώπων από την τρομοκρατία των βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ουκρανία διαθέτει την τεχνογνωσία για την παραγωγή τέτοιων συστημάτων, υπογραμμίζοντας πως, εάν εξασφάλιζε άδεια από τις ΗΠΑ για την κατασκευή συστημάτων Patriot, η παραγωγή θα μπορούσε όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, αλλά και να στηρίξει συμμάχους που τα χρειάζονται.
Διαβάστε επίσης
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Αντίθετος στην πώληση F-35 στην Τουρκία
Στην Συρία ο Εμανουέλ Μακρόν – Πρώτη επίσκεψη Δυτικού ηγέτη μετά τον Άσαντ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Το Brent ξεπέρασε τα 102 δολάρια καθώς οι αγορές φοβούνται παρατεταμένη σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν
- TotalEnergies: Σχεδιάζει mega-επένδυση $10 δισ. στον πετρελαϊκό τομέα της Αγκόλας
- Σάκης Ρουβάς και Σία Κοσιώνη στο πριβέ δείπνο του ΑΝΤ1 – Ποιοι άλλοι παραβρέθηκαν
- Η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ στο Προεδρικό Μέγαρο – Θερμή υποδοχή από τον Κωνσταντίνο Τασούλα (φωτο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.