• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Οι συμφωνίες με Παρίσι και Βερολίνο θα δώσουν ώθηση και στις ΗΠΑ για τη βοήθεια στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η υπογραφή των διμερών συμφωνιών ασφαλείας σήμερα με τη Γαλλία και τη Γερμανία θα “δώσουν ώθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες”, όπου η Βουλή των Αντιπροσώπων μπλοκάρει βοήθεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα του.

    Οι διμερείς αυτές συμφωνίες δεν είναι “μια εναλλακτική” στην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

    “Είμαστε όλοι μαζί. Και αυτή η συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας (…) είναι απαραίτητη για να νικηθεί η Ρωσία”, πρόσθεσε.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί την Ουκρανία “πριν από τα μέσα Μαρτίου”.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε προγραμματίσει αρχικά να μεταβεί την Ουκρανία αυτόν τον μήνα. Αλλά τελικά ο Ουκρανός ομόλογός του ήταν αυτός που ταξίδεψε σήμερα στη Γερμανία και τη Γαλλία για να υπογράψει τις διμερείς συμφωνίες για την ασφάλεια.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Διμερή συμφωνία για την ασφάλεια υπέγραψαν Γαλλία και Ουκρανία

    Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμο 355 εκατ. δολάρια για παραποίηση οικονομικών στοιχείων

    Wall Street: Ο πληθωρισμός χονδρικής έβαλε τέλος στο ανοδικού σερί πέντε εβδομάδων του S&P 500



    ΣΧΟΛΙΑ