• Διεθνής πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμο 355 εκατ. δολάρια για παραποίηση οικονομικών στοιχείων

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Δικαστής της Νέας Υόρκης επέβαλε την Παρασκευή στον Ντόναλντ Τραμπ  πρόστιμο μαμούθ ύψους 355 εκατ. δολαρίων, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να δέχεται μια συντριπτική ήττα στην υπόθεση που αφορούσε μια σκόπιμη διόγκωση της καθαρής αξίας της περιουσίας του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαπατήσει τράπεζες και ασφαλιστές.

    Η απόφαση του δικαστή Άρθουρ Φ. Ένγκορον βάζει τέλος σε μια πολυετή υπόθεση στην οποία ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης παρέπεμψε σε δίκη τον πρώην πρόεδρο για τους ισχυρισμούς του σχετικά με την περιουσία του. Η ποινή απειλεί την επιχειρηματική αυτοκρατορία του πρώην προέδρου, καθώς αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τέσσερις ποινικές διώξεις ενώ παράλληλα επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

    Ο δικαστής επέβαλε επέβαλε τριετή απαγόρευση  στον Τραμπ να υπηρετήσει σε κορυφαίους ρόλους σε οποιαδήποτε εταιρεία της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης της δικής του. Παράλληλα,  επέβαλε την ίδια τιμωρία και για τους  ενήλικες γιους του πρώην προέδρου για δύο χρόνια και διέταξε να πληρώσουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

    Ένας από τους γιους, ο Έρικ Τραμπ, είναι ο de facto διευθύνων σύμβουλος του Trump Organization. Η απόφαση θέτει υπό αμφισβήτηση εάν κάποιο μέλος της οικογένειας μπορεί να διευθύνει την επιχείρηση βραχυπρόθεσμα.

    Ο Τραμπ αναμένεται πως θα ασκήσει έφεση κατά της χρηματικής ποινής – η οποία θα μπορούσε να ανέλθει στα 400 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο μόλις προστεθούν οι τόκοι – αλλά θα πρέπει είτε να βρει τα χρήματα, είτε να εξασφαλίσει ένα ομόλογο εντός 30 ημερών. Η απόφαση δεν θα τον καταστήσει χρεοκοπημένο, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του είναι δεσμευμένο σε ακίνητα.

    Διαβάστε επίσης

    Διμερή συμφωνία για την ασφάλεια υπέγραψαν Γαλλία και Ουκρανία

    ΗΠΑ: Δύο ανήλικοι κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς στην παρέλαση των πρωταθλητών του Super Bowl

    Ευρωαγορές: Με νέα κέρδη και το ενδιαφέρον στην ΕΚΤ ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ