ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε απόψε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη» σε ορισμένα σημεία του μετώπου, στις περιοχές όπου έχουν συγκεντρωθεί οι ρωσικές δυνάμεις, και το απέδωσε αυτό στο γεγονός ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται τις καθυστερήσεις στην παράδοση βοήθειας στη χώρα του.
«Υπάρχει τώρα μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σε πολλά μέρη της πρώτης γραμμής, εκεί όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό των εφεδρειών τους» είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το μέτωπο στη βορειοανατολική Ουκρανία.
Οι Ρώσοι «εκμεταλλεύονται τις καθυστερήσεις στην παράδοση βοήθειας στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Οι ελλείψεις στο πυροβολικό, η ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα στο μέτωπο και για όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς», πρόσθεσε.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μπορέλ: 26 από τις 27 χώρε της ΕΕ ζήτουν μια «άμεση ανθρωπιστική παύση του πυρός στη Γάζα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bloomberg: Προς δύο αυξήσεις επιτοκίων η ΕΚΤ φέτος λόγω του πολέμου στο Ιράν
- FAO: Σε υψηλά 3ετίας οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων – «Καμπανάκι» για την παραγωγή και τον πληθωρισμό
- Πόλυς Β. Χατζηιωάννου: Το μοντέλο χαμηλότερων εκπομπών προϋποθέτει την ύπαρξη επαρκών εναλλακτικών καυσίμων
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,6% η ανεργία το α’ τρίμηνο του 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.