ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ως μοναδικό μέσο για να τερματιστεί η σύρραξη, σύμφωνα με τον ίδιο.
«Πιστεύουμε ότι πιθανόν είναι αδύνατον για μας να εγγυηθούμε μια πλήρη μεσολάβηση χωρίς να υπάρξουν τουλάχιστον κάποιες απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών. Επομένως, επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό», δήλωσε ο Βανς κατά τη διάρκεια πάνελ στην Ουάσιγκτον που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Επιπλέον, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Βανς είπε πως οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι παραχωρήσεις που επιδιώκει η Ρωσία είναι υπερβολικές, όμως επισήμανε πως δεν είναι τόσο απαισιόδοξος σχετικά με τις πιθανότητες τερματισμού του πολέμου.
Διαβάστε επίσης:
Χατζηβασιλείου: Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή
Ανδρουλάκης: Δριμεία κριτική σε Μητσοτάκη από την Βουλή για Τουρκία, Ομάδα Αλήθειας, Πανεπιστήμια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέγκυ Κλιάφα: Επιδιώκω ανανοηματοδότηση της πραγματικότητας
- Οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς στη μάχη των οδικών έργων – Ποιοι διεκδικούν συμβάσεις άνω του 1 δισ. ευρώ
- Jackaroo, Pizza Hut, Taco Bell, Mailo’s: Σκληρή μάχη στο νέο «Ελντοράντο» των Fast Food
- BofA και Morgan Stanley «βλέπουν» Ελλάδα και ελληνικές μετοχές στο επίκεντρο για το 2026