• Διεθνής πολιτική

    Τσελίκ: «Ανθρωπιστικά τα έργα στην Πράσινη Γραμμή, λανθασμένη η στάση του ΟΗΕ»

    • NewsRoom
    Ομέρ Τσελίκ

    Ομέρ Τσελίκ


    Επίθεση στον ΟΗΕ εξαπολύει ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επίθεση που δέχθηκαν οι δυνάμεις του ΟΗΕ εντός της Νεκρής Ζώνης στην Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο, από Τουρκοκύπριους του ψευδοκράτους, οι οποίοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν παράνομες εργασίες στο διακοινωτικό χωριό Πύλα, το οποίο βρίσκεται υπό τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης.

    Ο Τσελίκ αναφέρει σε ανάρτησή του πως ο  δρόμος που κατασκευάζεται από την κατεχόμενη Άρσους μέχρι την Πύλα, πρόκειται «να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα» και πως  «έχει ανθρωπιστικό σκοπό».

    Αντίθετα, υποστηρίζει πως «η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη».

    «Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο», αναφέρει ο Τσελίκ.

    Διαβάστε επίσης

    Σύμβουλος Ερντογάν: Για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στη δύναμη του ΟΗΕ φταίνε… οι Ελληνοκύπριοι

    Μέτσολα: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την επίθεση των Τουρκοκυπρίων στη Νεκρή Ζώνη

    Μενέντεζ: Εγκληματική ενέργεια σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο η επίθεση των Τουρκοκυπρίων στο προσωπικό του ΟΗΕ



    ΣΧΟΛΙΑ