• Διεθνής πολιτική

    Reuters: «Τέσσερις Έλληνες νεκροί από την ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη» – Επιβεβαίωση από ΓΕΕΘΑ

    • NewsRoom


    Για 4 νεκρούς Έλληνες κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα, αναφορικά με το τροχαίο της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

    Tα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος έκανε λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

    Νωρίτερα την Κυριακή, οι πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές δεν έκαναν καμία αναφορά ότι υπήρξαν θύματα.

    Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε:

    Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα.

    Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της.

    Αντίθετα το Reuters αναφέρει ότι 4 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης που ήταν καθ’ οδόν προς την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες πόλη Ντέρνα και τρία μέλη μιας λιβυκής οικογένειας σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή, σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης.

    Δεκαπέντε μέλη από την ελληνική ομάδα διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα επτά σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο από τη Λιβύη ήταν επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.

    Επιβεβαίωση από ΓΕΕΘΑ

    Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

    Διαβάστε επίσης:
    ΣΥΡΙΖΑ: Στο γραφείο του ο Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον σύντροφό του

    Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν: Σχέδιο δράσης δέκα σημείων για το μεταναστευτικό

    Βίντεο – Λίμνη Κάρλα: Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες – Ξεπέρασε την έκταση που είχε το 1962



    ΣΧΟΛΙΑ