ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Τζερόμ Πάουελ «πιθανότατα» θα ολοκληρώσει τη θητεία του ως επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), παρά τις σφοδρές επικρίσεις που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διατυπώσει εναντίον του για την άρνηση μείωσης των επιτοκίων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Newsmax, η οποία μεταδόθηκε χθες Παρασκευή, ο Τραμπ υπογράμμισε πως θα απομάκρυνε τον Πάουελ χωρίς δεύτερη σκέψη, επισημαίνοντας ότι τα επιτόκια της Fed είναι σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο, αλλά συμπλήρωσε πως οι σύμβουλοί του θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε «αναταραχή στην αγορά».
«Θα φύγει σε επτά ή οκτώ μήνες και θα βάλω κάποιον άλλον», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη λήξη της θητείας του Πάουελ ως επικεφαλής της Fed τον Μάιο του 2026.
Μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε πάντως τον Τζερόμ Πάουελ να παραιτηθεί. «Ο Πάουελ θα έπρεπε να παραιτηθεί, όπως παραιτήθηκε η Αντριάνα Κούγκλερ, η οποία είχε διοριστεί από τον Μπάιντεν», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.
Νωρίτερα, η Κούγκλερ παραιτήθηκε από τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο της Fed, δίνοντας στον Τραμπ την ευκαιρία να επιλέξει υποψήφιο της αρεσκείας του.
Διαβάστε επίσης:
Το εμπορικό σοκ του Τραμπ βουλιάζει τις αγορές και απειλεί την παγκόσμια οικονομία
Τραμπ: Απολύει την επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας μετά την έκθεση-σοκ για την αγορά εργασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά είναι τα έργα που θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ
- Sinsay: Τι τζιράρει στην Ελλάδα η «πολωνική Zara» που ανοίγει ένα κατάστημα τον μήνα