ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα φιλοκούρδο βουλευτή, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που τον δείχνουν μαζί με μέλη του PKK.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής Σεμρά Γκιουζέλ του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) συνελήφθη ενώ ταξίδευε στη βορειοδυτική Τουρκία έχοντας στην κατοχή του “ένα πλαστό διαβατήριο”.
Το κοινοβούλιο ήρε την ασυλία του αφού φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του που τον δείχνουν μαζί με ένοπλους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Οι τουρκικές αρχές θεωρούν το HDP πολιτικό βραχίονα του PKK και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες που ενδέχεται να οδηγήσουν στην απαγόρευση του κόμματος. Το HDP από την πλευρά του αρνείται ότι διατηρεί δεσμούς με το PKK, όμως κάποια μέλη του έχουν σχέσεις με καταζητούμενους αντάρτες ή αρνούνται να καταδικάσουν τη δράση τους.
Πολλά μέλη του HDP συνελήφθησαν στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Διαβάστε επίσης
Κομισιόν: Έρχεται νέο όργανο που θα προστατεύει την εσωτερική αγορά σε περίοδο κρίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπαθανάσης: Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο – Τέλη Ιουλίου η παρουσίαση της προόδου
- Ιδιωτικά σχολεία: Το Παγκρήτιον είναι η 10η εξαγορά ελληνικού σχολείου από ξένο fund – Τι αναφέρει η ΟΙΕΛΕ
- BMW: Σε χαμηλό 5 ετών η μετοχή μετά την αναθεώρηση των κερδών
- Eurolife FFH: Έναρξη του 15ου κύκλου για το επιτυχημένο Advanced Program in Management for Insurance Executives
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.