ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να εκφωνήσει αύριο Τρίτη, στις 11:00 (τοπική ώρα) τις προγραμματικές δηλώσεις για την κυβέρνησή της. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στο ενεργειακό, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προάσπιση της εγχώριας γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής.
Επίσης αύριο Τρίτη, από τις 19:00 (ώρα Ιταλίας), οι 400 Ιταλοί βουλευτές θα κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην 68η κυβέρνηση της Ιταλικής Δημοκρατίας Η θετική έκβαση της ψηφοφορίας, ουσιαστικά, θεωρείται βέβαιη (εκτός και αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις) ενώ την Τετάρτη, η κυβέρνηση θα ζητήσει και την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας. Σε μια χώρα που έχει συνηθίσει σε παρατεταμένες συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβερνήσεων, για την κυβέρνηση Μελόνι χρειάστηκε συγκριτικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Με τρεις διαφορετικές προτάσεις μομφής, οι οποίες πάντως δεν αναμένεται να υπερψηφιστούν, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η γαλλική κυβέρνηση, έπειτα από την απόφαση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023 όχι δια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά με βάση το άρθρο 49,3 του Συντάγματος, παρακάμπτοντας την Εθνοσυνέλευση.
Ωστόσο, από τη στιγμή που η Μαρίν Λεπέν έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει τις προτάσεις της Αριστεράς, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής της άκρας Δεξιάς, καμία από τις προτάσεις δεν πρόκειται να περάσουν.
Διαβάστε επίσης:
Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ-Η επόμενη μέρα και οι προκλήσεις
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη καλλιεργητών ινδικής κάνναβης
Ουκρανία: Προσκάλεσε τον ΙΑΕΑ να την ελέγξει αν κατασκευάζει «βρώμικη βόμβα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτες υποθέσεις στα Τελωνεία – Αδήλωτα μετρητά, «μαϊμού» ρούχα, σπάνιοι παπαγάλοι, έως παράνομα καλώδια ενδοδαπέδιας θέρμανσης και… απολιθωμένο κορμό δένδρου Natura!
- Eurobank: Τα φορολογικά έσοδα στηρίζουν τον Προϋπολογισμό – «Στο 88% η πιθανότητα να ξεπεράσουν τον στόχο το 2026
- Moderna: Πλήγμα για τη μετοχή από την αποτυχία εμβολίου κατά του νοροϊού – Στήριξη από Covid-19 στα έσοδα τριμήνου
- Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Μας έλεγαν ότι τα έξοδα της ΕΛΑΣ τα πληρώνει ο ίδιος και τώρα ότι χρηματοδοτούνται από τα μέλη τους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.