ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο νέος ηγέτης της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα δήλωσε σήμερα ότι η χώρα αντιμετωπίζει απόπειρες να συρθεί σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις.
Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο Σάρα δήλωσε πως «απομεινάρια του πρώην καθεστώτος» δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να παραδοθούν αμέσως και πως η Συρία δεν θα επιτρέψει σε οποιεσδήποτε «εξωτερικές ή ντόπιες δυνάμεις» να την σύρουν στο χάος ή στον εμφύλιο πόλεμο.
Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα λογοδοτήσουν «όλοι όσοι είναι αναμιγμένοι σε αιματοχυσία αμάχων», μετά τις βιαιότητες που αναφέρονται εδώ και ημέρες στη μεσογειακή ακτή της χώρας, στις οποίες ωστόσο πρωταγωνιστούν οι δικές του δυνάμεις.
«Θα ζητήσουμε λογαριασμό, αυστηρά και χωρίς επιείκεια, από οποιοδήποτε πρόσωπο είναι αναμιγμένο στην αιματοχυσία αμάχων (…) ή το οποίο υπερέβη τις κρατικές εξουσίες», δήλωσε ο αλ Σάρα, προσθέτοντας ότι θα σχηματισθεί μια επιτροπή για να «προστατεύσει τη δημόσια ειρήνη», σε μια προσπάθεια να πείσει πως δεν ευθύνεται για τις δολοφονίες.
Διαβάστε επίσης
Φιντάν: «Προβοκάτσια κατά της συριακής κυβέρνησης» οι σφαγές των Αλαουιτών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.