ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Συρία θα παρευρεθεί στη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7) στη Γαλλία τον επόμενο μήνα ως φιλοξενούμενη χώρα και θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο Αχμεντ αλ-Σάρα, δήλωσαν τρεις πηγές με γνώση του θέματος, σηματοδοτώντας την πρώτη συμμετοχή της Συρίας σε σύνοδο της Ομάδας από τότε που συστάθηκε το 1975.
Η πρόσκληση για να παρευρεθεί ο Σάρα στη σύνοδο στις 15-17 Ιουνίου, στην Εβιάν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, παραδόθηκε προσωπικά στον Σύρο υπουργό Οικονομικών Γισρ Μπαρνιέχ, που συμμετείχε στις συνομιλίες των οικονομικών αξιωματούχων της G7 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, σύμφωνα με μία από τις πηγές.
Η πηγή –ένας Σύρος αξιωματούχος—δήλωσε ότι η συμμετοχή της Συρίας στις συνομιλίες πιθανόν να επικεντρωθεί στον ρόλο της χώρας ως «πιθανού στρατηγικού κόμβου για τις εφοδιαστικές αλυσίδες» ύστερα από το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ.
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: 29 νέα πρόσωπα στην Επιτροπή Διεύρυνσης – Δείτε ονόματα
Ρωσία: Θα υποστηρίξει την Κούβα, καθώς οι ΗΠΑ σφίγγουν τη «θηλιά»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Στα ύψη οι τιμές μετά τις απειλές Τραμπ στο Ιράν – Αγγίζει τα $94 το Brent
- Μεταναστευτικό Αυστρία και Φινλανδία ζητούν από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο
- Ιράν: «Οικονομική τρομοκρατία» οι νέες αμερικανικές κυρώσεις
- ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για πώληση KC-46A της Boeing στο Κατάρ έναντι $4,5 δισ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.