• Διεθνής πολιτική

    Sunday Times: Ο πρίγκιπας Κάρολος αποδέχθηκε δωρεά 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια Μπιν Λάντεν

    • NewsRoom
    Πρίγκιπας Κάρολος

    Πρίγκιπας Κάρολος


    Δωρεά ύψους 1 εκατ. λιρών φέρεται να αποδέχθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος από την οικογένεια Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

    Η εφημερίδα αναφέρει πως την δωρεά έκανε ο τωρινός επικεφαλής της διάσημης εύπορης οικογένειας,  σεΐχης Μπακρ Μπιν Λάντεν, και ο αδελφός του Σαφίκ. Και οι δύο αποτελούν ετεροθαλή αδέλφια του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιδρυτή της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

    Ο πρίγκιπας Κάρολος, με βάση το δημοσίευμα, φέρεται να είχε μια ιδιωτική συνάντηση με τον 76χρονο Μπακρ, στο Clarence House στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου 2013, δύο χρόνια μετά την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

    Ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πρίγκηπα της Ουαλίας (PWCF), Sir Ian Cheshire, ανέφερε πως οι διαχειριστές έλεγξαν προσεκτικά τη δωρεά. «Διενεργήθηκε η δέουσα επιμέλεια, με πληροφορίες που αναζητήθηκαν από ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης” και ξεκαθάρισε πως “οποιαδήποτε προσπάθεια να υποδηλωθεί το αντίθετο είναι παραπλανητική και ανακριβής».

    Σύμφωνα με την Guardian, που επικαλείται πηγή κοντά στον πρίγκιπα Κάρολο, ανέφερε πως το ζήτημα εξετάστηκε και αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να στιγματιστεί ολόκληρη η διάσημη οικογένεια από την Σαουδική Αραβία από τις πράξεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Το Παλάτι, άλλωστε, αμφισβήτησε έντονα  πολλούς από τους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ των Sunday Times, ενώ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο Μπακρ ή ο Σαφίκ Μπιν Λάντεν έχουν υποστηρίξει ή έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Sunday Times: Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ έδωσε 3 εκατ. ευρώ στον πρίγκιπα Κάρολο

    Η Καμίλα αποκαλύπτει το μυστικό χόμπι του πρίγκιπα Καρόλου – Τον κρατά σε φόρμα στα 73 του χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ