• Κοινωνία

    Sunday Times: Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ έδωσε 3 εκατ. ευρώ στον πρίγκιπα Κάρολο

    • NewsRoom
    Πρίγκιπας Κάρολος

    Πρίγκιπας Κάρολος


    Σε αποκαλύψεις γύρω από τις σχέσεις του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου και της οικονομικής ελίτ του Κατάρ προχωρά η Sunday Times, καθώς σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για «εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά» που φέρεται να δέχθηκε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου από τον πρώην πρωθυπουργό Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι, κατά τη διάρκεια συναντήσεών του.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα χρήματα ανέρχονται συνολικά σε 3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο πρίγκιπας Κάρολος παρέλαβε τα χρήματα σε βαλίτσα, ακόμη και σε σακούλα από ψώνια!

    Με βάση το ρεπορτάζ, ο Κάρολος παρέδωσε το ποσό σε βοηθούς του, ενώ τα χρήματα πέρασαν στη συνέχεια σε φιλανθρωπική οργάνωση.

    Από την πλευρά του, ο Guardian, σχολιάζει πως οι παραλαβές που περιγράφονται στο ρεπορτάζ της Sunday Time πραγματοποιήθηκαν το  2015 κατά τη διάρκεια κατ’ιδίαν συναντήσεων μεταξύ του Καρόλου και του αλ Θάνι στο Κλάρενς Χάους. Μάλιστα, το Κλάρενς Χάους επεσήμανε πως  «οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

    Όπως πάντως επισημαίνει η εφημερίδα,  δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις δωρεές.

    Ο σεΐχης Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ έχει προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις real estate στο Λονδίνο. Παράλληλα, είναι ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΕΞ Γαλλία: Ερωτήματα για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο NATO, αν επιμείνει στο βέτο σε Σουηδία και Φινλανδία

    Μπάιντεν: Σημαντικός ο ρόλος του Βερολίνου στη διατήρηση της ενότητας των συμμάχων έναντι της Ρωσίας

    Μακρόν – Τζόνσον: Είναι εφικτό να αντιστραφεί η πορεία του πολέμου



    ΣΧΟΛΙΑ