ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας είναι ο κύριος παράγοντας που υποστηρίζει την παγκόσμια σταθερότητα στον κόσμο σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου έχουν φθάσει σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.
«Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σ’ ένα νέο πρωτοφανές επίπεδο και έχουν γίνει σημαντικός παράγοντας υποστήριξης της παγκόσμιας σταθερότητας ενόψει των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων στον κόσμο», μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δήλωση του Σοϊγκού σε τηλεγράφημά του προς τον Ζανγκ Γιουσία, αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας και στενό σύμμαχο του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.
Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Πεκίνου Γουάνγκ Γι είχε συναντηθεί με τον περασμένο μήνα στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί σύντομα, την ερχόμενη εβδομάδα τη Ρωσία για μια συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν, δήλωσε στο Reuters πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 48.000 νεκροί – Η κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει πόλεις από κοντέινερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Τα ΗΑΕ κλείνουν τον εναέριο χώρο τους – Το Ισραήλ βομβαρδίζει τις πρωτεύουσες του Ιράν και του Λιβάνου (Live upd)
- Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ξανά περί τα 100 δολάρια το βαρέλι
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.