ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Έντουαρντ Χέγκερ, κάλεσε σήμερα τον Πέτερ Κάζιμιρ να παραιτηθεί από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας με ανάρτησή του στο Facebook, ύστερα από την ανακοίνωση δικαστηρίου ότι τον καταδίκασε σε υπόθεση που συνδέεται με χρηματισμό και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να επανεξεταστεί σε δίκη ύστερα από έφεση του εισαγγελέα.
Ο Κάζιμιρ, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας και ένας και των αξιωματούχων χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει αρνηθεί κάθε παρατυπία.
Το κατηγορητήριο αφορά «υποψίες για εγκληματική δραστηριότητα διαφθοράς σε σχέση με φορολογικούς ελέγχους σε βάρος πολλών εμπορικών εταιριών» όταν ο Κάζιμιρ ήταν υπουργός Οικονομικών προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είχαν ανακοινώσει οι εισαγγελείς τον Φεβρουάριο.
Η απόφαση βασίστηκε σε στοιχεία που κατατέθηκαν κατά την ανακριτική διαδικασία και όχι σε κανονική δίκη. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η απόφαση δεν έχει λάβει νομική ισχύ και μπορεί να ασκηθεί έφεση εναντίον της.
Διαβάστε επίσης
Σλοβακία: Για δωροδοκία κατηγορείται ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας
Σλοβακία: Δεν παραιτείται ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας παρά τις κατηγορίες για δωροδοκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Τι βλέπει το Millennium και βγήκε short – Τα σίγουρα στοιχήματα που πήρε σε Metlen και Motor Oil
- Μεγάλου (Πειραιώς): Το ιστορικό ρεκόρ χορηγήσεων, το σχέδιο για το μέρισμα και η Εθνική Ασφαλιστική
- Σκλαβενίτης: Ανοίγει μεγάλο σούπερ μάρκετ σε κτίριο που ανήκει στον Mr Βίκος
- Προοδευτική: Στα δικαστήρια η μάχη των μετόχων για την αλλαγή Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.