• Διεθνής πολιτική

    Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν σχεδόν «φιλά» το χέρι του Μπάιντεν

    • NewsRoom

    Το στιγμιότυπο από την συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν που έκανε τον γύρο του κόσμου


    Κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σαν να του φιλά το χέρι, μια κίνηση που δεν έχει κάνει ποτέ μέχρι σήμερα.

    Τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, απαγορεύουν τις χειραψίες, έτσι ο Ερντογάν υποκλίθηκε κατά κάποιο τρόπο στον Μπάιντεν και όταν άγγιξαν τις γροθιές τους, η στιγμή κατέληξε να μοιάζει με χειροφίλημα.

    Με την ολοκλήρωση της συνόδου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ερντογάν μετά την ορκομωσία του προέδρου των ΗΠΑ. Νωρίτερα ο Τούρκος προέδρος θα συναντηθεί πρώτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν έχει προαναγγείλει ότι θα θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, στον Μπάιντεν.

    Παρόλα αυτά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αποχωρήσει στις Βρυξέλλες την Κυριακή, φρόντισε να υπενθυμίσει την αξία της Τουρκίας ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

    Ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας καθώς οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400, ήδη από τις τελευταίες μέρες προεδρίας του Τραμπ.

    Διαβάστε ακόμα:

    40 MKO ζητούν την ανάκληση της ΚΥΑ που χαρακτηρίζει την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα

    ΑΑΔΕ: Τελωνειακό μπλόκο σε φορτίο με παραποιημένα προϊόντα από Τουρκία

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ό,τι συμβαίνει στη Μεσόγειο έναντι Ελλάδας και Κύπρου έχει επιπτώσεις στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ