Κοινωνία

ΑΑΔΕ: Τελωνειακό μπλόκο σε φορτίο με παραποιημένα προϊόντα από Τουρκία

myData: Τέλος από σήμερα στα χάρτινα τιμολόγια

myData: Τέλος από σήμερα στα χάρτινα τιμολόγια


Μπλόκο σε ακόμα ένα κύκλωμα παραποιημένων προϊόντων έκαναν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πηγές της ΑΑΔΕ, στο Τελωνείο Ελευσίνας, εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε σημαντικό φορτίο προϊόντων «μαϊμού», προερχόμενο από την Τουρκία, το οποίο ήταν έτοιμο να πλημμυρίσει την ελληνική αγορά με τέτοιου είδους εμπορεύματα.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των μηχανημάτων ελέγχου κοντέινερ, βρήκαν 2.286 τεμάχια προϊόντων «μαϊμού» (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, πορτοφόλια, κ.λπ.) γνωστών μαρκών, καθώς και 3.362 τεμάχια απομιμητικών αυτοκόλλητων ετικετών και σημάτων επωνύμων προϊόντων.

Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, οι αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος προϊόντων «μαϊμού», το οποίο γράφει σημαντικά κέρδη, εξαπατώντας τους καταναλωτές.

Ήδη, έχουν εντοπιστεί και έμποροι, οι οποίοι αποτελούν μέλη του κυκλώματος, και που πωλούν αυτά τα παραποιημένα προϊόντα ως γνήσια, διευρύνοντας σημαντικά -και παράνομα- το περιθώριο κέρδους τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Οι καταναλωτές βρίσκονται σε μέγιστο κίνδυνο από τα πλαστά προϊόντα

Bρετανία: Ανοιχτές όλες οι επιλογές με την ΕΕ για το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία

Νέος γενικός γραμματέας Εμπορίου – Προστασίας του Καταναλωτή ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ