ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πούτιν: Το ΝΑΤΟ διεισδύει στην Αρκτική – «Πειρατεία» η κατάληψη ρωσικών εμπορικών πλοίων, θα απαντήσουμε
Ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Κίνα προτίθεται να διαδραματίσει τον ρόλο της «μεγάλης δύναμης» μαζί με την Ρωσία.
«Η Κίνα είναι διατεθειμένη να εργασθεί με την Ρωσία για να αναλάβει τις ευθύνες της ως μεγάλης δύναμης, να διαδραματίσει ρόλο πρώτου μεγέθους και για να εισαγάγει σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από χάος», δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Σαμαρκάνδη.
Ο Σι και ο Πούτιν συναντώνται στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στην Σαμαρκάνδη. Είναι η πρώτη τους τετ-α-τε συνάντηση από την εισβολή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι η Μόσχα υποστηρίζει την πολιτική της «Μίας Κίνας», αντιτίθεται στις «προκλήσεις» των Ηνωμένων Πολιτειών στα Στενά της Ταϊβάν και εκτιμά την «ισορροπημένη στάση» της Κίνας για την Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης:
Αποκαλύψεις Δένδια για το τουρκολιβυκό «μνημόνιο»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανέστειλε τη λειτουργία του και ο μεγαλύτερος θαλάσσιος τερματικός σταθμός σιτηρών της Ρωσίας
- Βρετανία: Στις φλόγες σπίτια μετά από μεγάλη πυρκαγιά στην κεντρική Αγγλία
- Η γερμανική Faller Packaging εξαγοράζει την Paperpack στην Ελλάδα
- Foodlink: Δωρεάν διάθεση 246.384 ιδίων μετοχών σε στελέχη και εργαζομένους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.