• Διεθνής πολιτική

    Συμβιβασμό για το ζήτημα τις εισόδου Ρώσων τουριστών στην ΕΕ αναζητά το Βερολίνο

    • NewsRoom
    Αναλένα Μπέρμποκ, ΥΠΕΞ Γερμανίας

    Αναλένα Μπέρμποκ, ΥΠΕΞ Γερμανίας


    Συμβιβασμό φέρεται να επιδιώκει η Γερμανία όσον αφορά το ζήτημα της περικοπής ή μη των δικαιωμάτων των Ρώσων τουριστών να επισκέπτονται την ΕΕ, όπως άφησε να εννοηθεί η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

    Πολλές χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς, ενώ άλλες όπως η Πολωνία αξιώνουν να επιβληθούν περιορισμοί στις τουριστικές βίζες. Από την άλλη, υπάρχουν χώρες που διαφωνούν με την απαγόρευση, ενώ υπάρχουν και φωνές που επισημαίνουν πως με τους περιορισμούς θα εμποδιστούν και Ρώσοι πολίτες που διαφωνούν με το καθεστώς της Μόσχας και θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

    Η Μπέρμποκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη με τον ομόλογό της της Δανίας, τον Γέπε Κόφοντ, δήλωσε πως η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμφωνούν ότι για να δοθεί λύση πρέπει να συμμετάσχει όλη η Ευρώπη.

    Πρόσφατα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε διστακτικός να συμφωνήσει στην επιβολή γενικής απαγόρευσης εισόδου των πολιτών της Ρωσίας, επιχειρηματολογώντας και αυτός πως αυτό θα έκανε πολύ πιο δύσκολη την εισδοχή όσων εναντιώνονται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία. «Πρόκειται για πόλεμο του (σ.σ.: ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, όχι του ρωσικού λαού. Δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν τέτοια γενίκευση», και γι’ αυτό «διστάζω να το ενθαρρύνω αυτό», σημείωνε ο κ. Σολτς.

    Η Αναλένα Μπέρμποκ σημείωσε πάντως, πως  ο κ. Σολτς ουδέποτε απέρριψε με απόλυτο τρόπο το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή περιορισμών στις εισόδους Ρώσων στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Martin Kazaks: Η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε μια αύξηση 50 ή 75 μ.β. τον Σεπτέμβριο

    Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για νέους βομβαρδισμούς κοντά στον σταθμό της Ζαπορίζια

    Τουρκία: «Εξουδετέρωσε» μέλη του PKK σε επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ



    ΣΧΟΛΙΑ