ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κριτική για τη σκληρή στάση του πρωθυπουργού Μάρκ Ρούτε στο θέμα του ομολόγου κορονοϊού ασκούν ολλανδικά κόμματα και ζητούν «Σχέδιο Μάρσαλ για τη Νότια Ευρώπη».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσφέρει γενναιόδωρη βοήθεια σε χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία», δήλωσε ο Γκερτ Γιαν-Σέγκερς, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης, και έβαλε στο τραπέζι προς συζήτηση ένα «Σχέδιο Μάρσαλ για τη Νότια Ευρώπη».
Παρομοίως έχει εκφραστεί και το κόμμα D66, ο αριστερός φιλελεύθερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Επίσης, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι τάσσονται υπέρ του «κορονο-ομολόγου» ως προσωρινού μέτρου για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Τα ομόλογα κορονοϊού είναι ένα είδος προσωρινών ευρωομολόγων και μπορούν να γίνουν ευκολότερα αποδεκτά από τις χώρες που δεν θέλουν ακόμη τα ευρωομόλογα.
Χρειαζόμαστε επειγόντως μια ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση. Η αντίδραση στην οικονομική κρίση θα δείξει πόσο ισχυρά ενωμένη είναι η Ευρώπη», δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλερ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκέρτσος: «Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές»
- Βρετανία: Νέο «μπλακ άουτ» στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας – Ακυρώσεις και εκατοντάδες καθυστερήσεις πτήσεων
- Κρεμλίνο: Η νίκη του AfD στη Γερμανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου
- Παπαθανάσης: Δημιουργία πολυχώρου ψυχαγωγίας Δήμου Γρεβενών – Έργο συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.