Διεθνής πολιτική

Πούτιν: Δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας λόγω της πανδημίας

  • NewsRoom

Βλάντιμιρ Πούτιν


Δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μπορεί να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας της πανδημίας το κορονοϊού, ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να μειωθεί κατά 4,4%, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στην σύνοδο κορυφής των χωρών της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού), επισημαίνοντας ότι το συνολικό ΑΕΠ των χωρών Ασίας Ειρηνικού μειώθηκε κατά 2,5%.

«Ανησυχητικές τάσεις παρατηρούνται στην οικονομία και τον κοινωνικό τομέα. Εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της οικονομικής αναταραχής κάτω από το όριο της φτώχειας κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη συσσωρεύσει μια αξιοσημείωτη επιστημονική και κλινική εμπειρία στον τομέα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ αναφερόμενος στα ρωσικά εμβόλια Sputnik-V και EpiVacKorona, τόνισε ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όπως και ότι ολοκληρώνονται οι δοκιμές του τρίτου ρωσικού εμβολίου.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Οι εμβολιασθέντες του Sputnik-V θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί μπορεί να μολυνθούν στο διάστημα μεταξύ της 1ης και 2ης δόσης

Πούτιν: Ανησυχητική η αύξηση των θανάτων λόγω της πανδημίας

Ευρωπαϊκή Ένωση: Προσανατολίζεται σε ευρωπαϊκές εταιρείες για το εμβόλιο κατά της COVID-19

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ