• Διεθνής πολιτική

    Politico: Η Ελλάδα δεν απάντησε στη Frontex για αποστολή αεροσκάφους πριν το ναυάγιο

    Ναυάγιο στην Πύλο

    Ναυάγιο στην Πύλο


    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής υποστηρίζει ότι δεν έλαβε καμία απάντηση από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, αφού προσφέρθηκε να στείλει αεροπλάνο για να παρακολουθήσει το αλιευτικό σκάφος που τελικά βυθίστηκε, με απώλειες ανθρώπινων ζωών που εκφράζονται φόβοι ότι θα ανέλθουν σε εκατοντάδες.

    Εκπρόσωπος της Frontex είπε στο Politico ότι αφού αρχικά εντόπισε το σκάφος και ειδοποίησε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές, προσφέρθηκε να παράσχει πρόσθετη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής αεροσκάφους από την Ιταλία, αλλά το ελληνικό λιμενικό δεν απάντησε ποτέ.

    Όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό, το ελληνικό λιμενικό είπε ότι δεν ήθελε να σχολιάσει «σχετικά με λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδιασμού».

    Αεροσκάφος της Frontex εντόπισε για πρώτη φορά το αλιευτικό σκάφος εντός της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας σε διεθνή ύδατα στις 13 Ιουνίου και ειδοποίησε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές.

    Το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από την Ιταλία, συνέχισε να παρακολουθεί το σκάφος μέχρι ωσότου τελείωσαν τα καύσιμά του και επέστρεψε στη βάση του.

    Στη συνέχεια, η Frontex προσφέρθηκε να στείλει πίσω το αεροσκάφος από την Ιταλία, μετά τον ανεφοδιασμό, αλλά οι ελληνικές αρχές δεν απάντησαν ποτέ σύμφωνα με το Politico.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος Grimaldi: Δύο «πράσινα γιγαντιαία πλοία» στις γραμμές Ιταλίας – Ελλάδας

    ΤΑΙΠΕΔ: Καταβολή της 2ης δόσης από την Hellinikon Global I S.A.

    Ναυάγιο Πύλου: Πάνω από 280 πακιστανικές οικογένειες φοβούνται ότι έχασαν συγγενείς τους

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ